Τριεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά παλαιμάχων Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας

Τριεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά παλαιμάχων Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας

Με στόχο την σύσφιξη των σχέσεων των τριών χωρών, Ελλάδας – Τουρκίας- Βουλγαρίας,  προετοιμάζεται πυρετωδώς η διοργάνωση ενός τριεθνούς Πρωταθλήματος όπου θα πάρουν μέρος οκτώ ομάδες από Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου παλαιμάχων ΑΕ Κομοτηνής Γιάννης Μηλιατζόπουλος, πρόκειται για τις ομάδες Λουλέ Μπουργκάς και Ουζούν Κιουπρού από την Τουρκία, Σβίλεγκραντ, Στάρα Ζαγόρα και Κίρτζαλι από την Βουλγαρία και από την Ελλάδα οι ομάδες της Ορεστιάδας, της Αλεξανδρούπολης και η ΑΕ Κομοτηνής.

Από τις 31 Μαρτίου μέχρι το τέλος του Ιουνίου
Ήδη έχει γίνει η κλήρωση του Πρωταθλήματος. Από τις 31 Μαρτίου μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος, θα γίνουν οι αγώνες στις έδρες όλων των ομάδων, θα υπάρχει υποχρέωση φιλοξενίας και παράθεσης δείπνου. Δεν υπάρχει βαθμολογική συγκομιδή, καθώς το σημαντικό, όπως λένε οι διοργανωτές, είναι η διάδοση της ιδέας και όχι η συγκομιδή βαθμών με στόχο να υπάρξει συνέχεια κι εμπλουτισμός από ομάδες κι άλλων χωρών.

Θα τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές και οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται, δελτία ποδοσφαιριστών, φύλλο αγώνος, γιατρός, διαιτητές, κατά τη διεξαγωγή αγώνων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Παραδημής το οποίο συντηρεί σε άψογη κατάσταση ο Σύλλογος με δικά του έξοδα και προσωπική εργασία . Κάθε δεκαπέντε μέρες θα γίνεται η διεξαγωγή των αγώνων. «Είναι ένας πονοκέφαλος για μας η κάλυψη των εξόδων. Κάνω έκκληση προς το δήμο και την περιφέρεια να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Ακόμη και ένα γεύμα να αναλάβουν θα ήταν μέγιστη ανακούφιση για μας» δηλώνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.


Όσον αφορά στο μήνυμα που στέλνουν παίζοντας ποδόσφαιρο οι παλαίμαχοι τριών χωρών; Εδώ δεν χωρούν σκέψεις «Ο αθλητισμός ενώνει. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Ο αθλητισμός, ο πολιτισμός μόνο ενώνουν. »
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής