Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας. Τί μπορείς να κάνεις με τις κολλητές σου

Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας. Τί μπορείς να κάνεις με τις κολλητές σου

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. 

Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.

Η παγκόσμια ημέρα των γυναικών ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου. Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητας των γυναικών.

Ο εορτασμός, ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.

Τρία διαφορετικά πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα με τις κολλητές σου

Συμπαθείς δεν συμπαθείς την συγκεκριμένη εορτή, παραδέξου πως την βρίσκεις ως μία πολύ καλή δικαιολογία για να περάσεις λίγο χρόνο με τις κολλητές σου. Η πιεσμένη καθημερινότητα, οι διαφορετικές υποχρεώσεις της καθεμίας και η απόσταση είναι τρεις από τις αιτίες που σας έχουν απομακρύνει λιγάκι. Και σου λείπουν. Και τους στέλνεις συνέχεια μηνύματα στην ομάδα που έχετε στο whatsapp.

Λοιπόν, αν δεν είσαι σε mood για βραδινή έξοδο, ποτάκια και χορό (μία από τα ίδια και εγώ), μπορείς να περάσεις την ημέρα αυτή μαζί τους με κάτι πιο διαφορετικό.

– Πιτζάμα πάρτι: Έχετε ξεχάσει πόσο ωραία είναι η αίσθηση αυτή και μάλλον πρέπει να βγάλετε τα τακούνια, να φορέσετε τις girly παντόφλες σας και να κουρνιάσετε κάτω από κάποια κουβέρτα στον καναπέ όλες μαζί. Και κάπου εκεί θα ξεκινήσουν οι ιστορίες από τα παλιά. Πρώην σύντροφοι, διακοπές στη Μύκονο, εκδρομές με το Πανεπιστήμιο και άλλες πολλές αναμνήσεις.

Master Chef game:  Το master chef έχει γίνει η νέα μας τηλεοπτική εμμονή. Επιλέξετε, λοιπόν, την καλύτερη chef της παρέας, ζητήστε της να βγάλει μενού και μπείτε όλες μαζί στην κουζίνα. Κάποια ας αναλάβει τη σαλάτα, κάποια άλλη το starter, η τρίτη της παρέας το κύριο πιάτο και η πιο τολμηρή το γλυκό. Έπειτα, βαθμολογήστε τα πιάτα και πάνω από όλα απολαύστε ένα ωραίο δείπνο όλες μαζί.

-Spa o’clock: Αμέσως μόλις σχολάσετε δώστε ραντεβού στην είσοδο του αγαπημένου σας χώρου. Κάντε μασάζ, σάουνα, ίσως κάποια θεραπεία ομορφιάς και γυρίστε πιο χαλαρές από ποτέ στο σπίτι. Σας αξίζει!

 

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*