Αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη – Φωλιά ελικοπτέρων ή κάτι μεγαλύτερο;

Αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη – Φωλιά ελικοπτέρων ή κάτι μεγαλύτερο;

Με βάση το πρόσφατο ρεπορτάζ του Evros-news.gr για την επίσκεψη υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη, το κορυφαίο αθηναϊκό σάιτ newsit.gr αναφέρει πως όλα δείχνουν ότι οι διεργασίες για μια αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Στην περιοχή φαίνεται ότι οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν βάση ελικοπτέρων ή κάτι μεγαλύτερο και πιο σύνθετο. Η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα μπει μπροστά. Όλα δείχνουν ότι θα είναι μια βάση ελικοπτέρων, ωστόσο ίσως λειτουργήσει και ως ενδιάμεση βάση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη στη Βαλκανική.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, ακόμη και εντός της εβδομάδας αναμένεται στην πόλη κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών, προκειμένου να έχει επαφές και συζητήσεις για θέματα που ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο θα αποτελείται τόσο από στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όσο και του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κίνηση που εξυπηρετεί σε έναν βαθμό και την ελληνική πλευρά καθώς οι ΗΠΑ αποφασίζουν να έχουν παρουσία σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή για την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα μετατραπεί σε ένα κέντρο υποστήριξης αλλά και συναρμολόγησης ελικοπτέρων. Στόχος η εξυπηρέτηση αναγκών των δυνάμεων των ΗΠΑ, στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Παράλληλα φαίνεται ότι το λιμάνι θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες για τη μεταφορά υλικού από και προς τις βάσεις των Αμερικανών στη Βαλκανική χερσόνησο.

Με την ύπαρξη ΝΑΤΟϊκών και αμερικανικών εγκαταστάσεων σε Βουλγαρία και Ρουμανία φαίνεται ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποκτά νέο στρατηγικό ρόλο.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*