Γνωρίζουν τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών Κυβέρνηση, υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας

Γνωρίζουν τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών Κυβέρνηση, υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας

Έχουν περάσει 9 ημέρες από την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου, παραμένουν αιχμάλωτοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, αλλά η Κυβέρνηση παρακολουθεί ως θεατής τους Τούρκους να ξεδιπλώνουν το επικοινωνιακό τους παιχνίδι και να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Με διαρροές στα πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, αφήνουν να δημιουργείται από την τουρκική πλευρά η “εικόνα” που αυτή επιθυμεί, ώστε να δικαιολογείται Η απαράδεκτη κράτηση του ανθυπολοχαγού Άγγελου μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

Με επιλεκτικές αναφορές στις καταθέσεις που φέρονται να έκαναν οι δυο Έλληνες στρατιΩτικοί, παραδεΧόμενοι ότι μπήκαν στο τουρκικό έδαφος, με ομολογίες(;) για άμεση αφαίρεση γεμιστήρων και παράδοση των όπλων που αντικειμενικά πλήττουν το γόητρο, με κατηγορίες περί κατασκοπείας, με ισχυρισμούς ότι μπήκαν 253 μέτρα (πήραν… μεζούρα οι Τούρκοι) και άλλα διάφορα.

Τελευταίο παράδειγμα, ο ισχυρισμός των Τούρκων ότι εξετάζουν διεξοδικά με ειδικούς εμπειρογνώμονες τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, προκειμένου να βρουν αν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία. Η ελληνική πλευρά την ίδια στιγμή, ανακοινώνει ότι θα στείλει ΤΩΡΑ, αφού άφησε να περάσουν 8 ολόκλρες μέρες, ειδικό στην Τουρκία ώστε να παραστεί στην εξέταση των κινητών. Λες και οι Τούρκοι αν είχαν αποφασίσει να κάνουν προβοκάτσια “φυτεύοντας” ενοχοποιητικά στοιχεία, δεν έχουν την δυνατότητα να το πράξουν ακόμα και την πρώτη ημέρα της σύλληψης τους.

Είναι δεδομένο ότι γνωρίσει τις καταθέσεις η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση άφησε να περάσει πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα, επέτρεψε στους Τούρκους να κάνουν μόνοι τους το επικοινωνιακό παιχνίδι και να δημιουργούν εντυπώσεις, όταν είναι δεδομένο ότι γνωρίζει αυτά που κατέθεσαν ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης.

Το υπουργείο Εξωτερικών σίγουρα  ενημερώθηκε από την Πρόξενο μας στην Αδριανούπολη Σωτηρία Θεοχαρίδη για το περιεχόμενο των καταθέσεων, αφού και η ίδια μίλησε με τους δυο στρατιωτικούς πολλές φορές και η ελληνίδα από την Κομοτηνή διερμηνέας Χανάν Χουσείν Τουρκτογκάν, ήταν παρούσα στις καταθέσεις τους. Και φυσικά άμεσα μετέφερε στην Πρόξενο όσα ειπώθηκαν.

Επίσης, οι δυο δικηγόροι που όρισε η ελληνική πλευρά να εκπροσωπήσουν τους στρατιωτικούς καταθέτοντας αίτηση για αποφυλάκιση τους, ασφαλώς και πήραν αντίγραφα της δικογραφίας ή αν αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, ενημερώθηκαν για τα μέχρι τώρα στοιχεία προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις τους.

Οπότε, από το υπουργείο Εξωτερικών σίγουρα ενημερώθηκε και αυτό της Εθνικής Άμυνας που είναι άμεσα εμπλεκόμενο και χειρίζεται την υπόθεση, αλλά και η Κυβέρνηση συνολικά. Από την στιγμή μάλιστα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει κινήσεις για το θέμα, όπως η επικοινωνία με τον Γ.Γ του ΟΗΕ κ.Γκουτιέρες, ασφαλώς και γνωρίζει τα όσα υποστήριξαν οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Γιατί λοιπόν, αφήνεται η Τουρκία να… παίζει μπάλα μόνη της, να κατευθύνει όπου θέλει την υπόθεση και σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά και ουσίας και μετά από τόσες ημέρες οι χειρισμοί της ελληνικής πλευράς να παραμένουν τραγικοί;