Σύλληψη 49χρονου για 55 σακιά ακατάλληλα όστρακα στην Αλεξανδρούπολη

Σύλληψη 49χρονου για 55 σακιά ακατάλληλα όστρακα στην Αλεξανδρούπολη

Οκτακόσια ογδόντα ένα κιλά (881 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα συνελήφθη ένας 49χρονος Έλληνας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για τον εντοπισμό Ε.Ι.Χ. οχήματος με οδηγό έναν 49χρονο, επί της οδού Αγγέλου Ποιμενίδη Αλεξανδρούπολης, το οποίο μετέφερε συνολικά πενήντα πέντε (55) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα), του είδους αχιβάδα και κυδώνι, συνολικού βάρους οκτακοσίων ογδόντα ενός κιλών (881 kg), με σκοπό την πώληση–εμπορία τους .

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, η αλίευση τους έγινε σε περίοδο που απαγορεύεται η αλίευση οστράκων τύπου αχιβάδας και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω ημεδαπός,για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση–εμπορία οστράκων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*