Διδυμότειχο: Το Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – REDRIVER φέτος 6-17 Ιουλίου

Διδυμότειχο: Το Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – REDRIVER φέτος 6-17 Ιουλίου

Για 11η χρονιά θα διοργανωθεί φέτος στο Διδυμότειχο, την πόλη των αυτοκρατόρων και των κάστρων, στην αγκαλιά των βράχων όπου θα ανθίσει ο πολιτισμός, το Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – REDRIVER εαπό 6 έως 17 Ιουλίου 2018. .

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει μέσα από την φόρμα επικοινωνίας της επίσημης ιστοσελίδας 
www.redriver.gr και όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή ή πληροφορίες μπορούν να δηλώσουν αλλά και να ενημερωθούν.

Στην αγκαλιά των Βράχων… ανθίζει ο πολιτισμός!

Η μικρή ιστορία του θεσμού.

Το 2007 η ιδιωτική διοργάνωση κατέθεσε στο Δήμο Διδυμοτείχου για πρώτη φορά μία ολοκληρωμένη πρόταση με σκοπό τη δημιουργία ενός πολιτιστικού θεσμού με στόχο την προσέλκυση τοπικού τουρισμού και όχι μόνο. Η αρχική ιδέα ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης την εποχή εκείνη και κυρίως για τον περιβάλλοντα χώρο, δίπλα στο ποτάμι, που δεν είχε αξιοποιηθεί μέχρι τότε. Το 2008 με ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε η πρώτη νόμιμη άδεια για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή Αγία Μαρίνα, Ερυθροποτάμου του Διδυμοτείχου.

Με ιδιωτικές χορηγίες και με την τεχνική στήριξη του Δήμου Διδυμοτείχου το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ- REDRIVER πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.  Η συμμετοχή και συνεργασία των συλλόγων όσο και η προσέλευση επισκεπτών ήταν μεγάλη και έτσι ξεκίνησε η ιδέα να γίνεται πράξη κάθε χρόνο. Σήμερα, οι κάτοικοι συμμετέχουν ενεργά και έχουν ταυτίσει την υπαίθρια περιοχή του Ερυθροποτάμου με το πολιτιστικό εγχείρημα και τις δράσεις του φεστιβάλ.

Βασικό χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι η πολυπολιτισμικότητα της πόλης του Διδυμοτείχου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλο και περισσότερα μνημεία κάθε χρονιά  και οργανώνονται ανάλογες δράσεις. Κεντρικό σημείο του Red River είναι ο Βράχος στο λόφο Καλέ του Βυζαντινού Κάστρου όπου τις τελευταίες μέρες κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο σημείο της Αγίας Μαρίνας με συναυλίες αλλά και με θρησκευτικό εορτασμό.