Αγωνιούν οι γονείς των δύο στρατιωτικών πως θα βρουν αύριο τα παιδιά τους

Αγωνιούν οι γονείς των δύο στρατιωτικών πως θα βρουν αύριο τα παιδιά τους

Με αγωνία περιμένουν την αυριανή ημέρα οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αφού το πρωί θα συναντήσουν δεύτερη φορά τα παιδιά τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. 

Κι αυτό γιατί δεν ξέρουν σε ποιά κατάσταση, κυρίως ψυχολογική, θα τους βροιυν, μετά από 12 μέρες αιχμαλωσίας και φυλακής απ’ τους Τούρκους. Γιατί διαφορετική ήταν η κατάσταση την προηγούμενη Δευτέρα, μετά από μόλις 4 ημέρες κράτησης και να μην έχει ξεκαθαρίσει πότε θα γίνει η δίκη τους και το θέμα της επιστροφής τους στην Ελλάδα και εντελώς διαφορετικό το κλίμα τώρα που πέρασαν τόσες μέρες και όλα δείχνουν ότι μπορεί η κατάσταση να τραβήξει σε μάκρος χρονικά.

Οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα από την Ορεστιάδα για Αδριανούπολη, προκειμένου αφού πάρουν την σχετυική άδεια απ’ τον αρμόδιο εισαγγελέα, να συναντήσουν τα παιδιά τους. Δυστυχώς, η συνάντηση θα γίνει πίσω από το τζάμι της φυλακής και η συνομιλία μέσω τηλεφώνου. Δεν θα μπορέσουν δηλαδή να τους σφίξουν στην αγκαλιά τους. να τους τονώσουν και με αυτό τον τρόπο ψυχολογικά, ώστε να παραμείνουν δυνατοί στην περιπέτεια που ξεκίνησε την Πέμπτη 1 Μαρτίου και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα λήξει.

Το σημερινό συλλαλητήριο, με την παρουσία χιλιάδων συμπατριωτών τους στην πλατεία της Ορεστιάδας, αλλά και τα μηνύματα αγάπης, στήριξης και συμπαράστασης που δέχονται όλες αυτές τις μέρες, σίγουρα αποτέλεσε μια ψυχολογική τόνωση και για τους ίδιους, προκειμένου να μείνουν δυνατοί και ψύχραιμοι σε αυτό τον “γολγοθά” που περνούν.