Κουβέλης κατά Καμμένου για “ομηρία” στρατιωτικών- Διαφωνούν μεταξύ τους. Θα φέρουν πίσω τα παιδιά;

Κουβέλης κατά Καμμένου για “ομηρία” στρατιωτικών- Διαφωνούν μεταξύ τους. Θα φέρουν πίσω τα παιδιά;

Την στιγμή που όλη η Ελλάδα και οι απανταχού Έλληνες αγωνιούν για την τύχη των δύο στρατιωτικών μας, η αγωνία των οικογενειών τους έχει φτάσει στο κατακόρυφο 14 μέρες μετά την σύλληψη και κράτηση τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης διαφωνεί με τον “εξαφανισμένο” υπουργό του Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα, πήρε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, σχετικά με την αναφορά του περί ομηρίας των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία,  μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.
«Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία. Δεν υπηρετούν το σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς», ανέφερε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 Κληθείς στην συνέχεια να σχολιάσει τη σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε μια φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή.
«Διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» τόνισε ο κ. Κουβέλης και σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει  τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση και χρονοτριβή στο όνομα της ολοκλήρωσης της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα κινητά του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ότι τα κινητά είναι «καθαρά», σύμφωνα με τον ΑΝΥΕΘΑ.
Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης έκανε γνωστό ότι Έλληνας πραγματογνώμονας, που θα λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία για να ερευνηθούν περαιτέρω τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.
Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ό,τι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα».
Τέλος σε ερώτηση για το τι απαντά στην αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για χαμένο χρόνο, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι οι ενέργειες, από πλευράς της κυβέρνησης, έγιναν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν οι Αρχές.
Σχόλιο: Κι από αυτούς τους ανθρωπους περιμένουμε να δώσουν λύση, να χειριστούν όπως πρέπει το θέμα της επιστροφής των δύο στατιωτικών μας και να είναι αποτελεσματικοί. Είχε τεράστιο δίκιο η μάνα του Ορεστιαδίτη λοχία Δημήτρη Κούκλατζη που ξέσπασε χθες μπροστά στις κάμερες κατά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ.Κουβέλη, ρωτώντας τον τί θα έκανε αν ήταν το δικό του παιδιί αιχμάλωτο των Τούρκων.
Και ήταν επιεικώς απαράδεκτη η ενέργεια του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή να προσπαθήσει όπως φαίνεται στην κάμερα, να σταματήσει αυτό τοι σπαρακτικό ξέσπασμα μιας μάνας που πονάει για το παιδί της, προσπαθώντας να “προστατεύσει” τον υπουργό του, λέγοντας ότι δεν είναι ώρα για τέτοια. Πέρα από τις δικές του, προσωπικές ευθύνες, όπως και του ΓΕΕΘΑ Αποστολάκη, στον χειρισμό του συγκεκριμένου θέματος.