«Φοβισμένα» στον Έβρο τα τουρκικά περίπολα μετά τη σύλληψη των Ελλήνων Στρατιωτικών

 «Φοβισμένα» στον Έβρο τα τουρκικά περίπολα μετά τη σύλληψη των Ελλήνων Στρατιωτικών

Προβληματισμένοι έως και φοβισμένοι εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες στις περιπολίες τους στη μεθόριο οι τούρκοι στρατιωτικοί. Εκείνο που μεταφέρεται σε ανώτερο στρατιωτικό επίπεδο είναι ότι υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για το εάν ένα λάθος τους, μπορεί να έχει παρεμφερή, παρόμοια κατάληξη με εκείνη των έλληνες στρατιωτικούς που τώρα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. 

Τώρα οι Τούρκοι από το πρωί ξεσαλώνουν μέσω των φιλοκυβερνητικών μέσων για την δήθεν τουρκική απάντηση στις διαδοχικές ελληνικές ασκήσεις, τις συνεκπαιδεύσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που διεξαγονται στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, καθώς επίσης την Πολυεθνική Άσκηση “Ηνίοχος 2018”, με τις εκατό και πλέον εξόδους, από το ορμητήριο της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα.

Αυτή η απάντηση δεν είναι τίποτε άλλο από την τακτική επιχειρησιακή εκπαίδευση εξαμήνου όπου μέχρι στιγμής μόνο στον Κόλπο Ξηρού στα τουρκικά χωρικά ύδατα, δεν έχουν βγει παρά μόνο μια φρεγάτα και μια πυραυλάκατος.Για το ελληνικό πεντάγωνο και το ελληνικό σύστημα επιτήρησης δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από την νορμάλ παρακολούθηση αυτής της δραστηριότητας ενώ καθίστατο σαφές ότι δεν θα πέσουν στην ξεκάθαρη παγίδα της τουρκικής προπαγάνδας. Από εκεί και πέρα η ετοιμότητα είναι ετοιμότητα.

Από την άλλη στο Ελληνικό Πεντάγωνο είναι σαφές ότι περιμένουν και τα αποτελέσματα που θα αποφέρει η έρευνα του έλληνα τεχνικού εμπειρογνώμονα ο οποίος θα εξετάσει τα κινητά των δυο στρατιωτικών.

Πηγή: onalert.gr