Άγνωστο ποιοί αφαίρεσαν τα παγκάκια απ΄την παραλιακή. Τοποθετήθηκαν σήμερα με παρέμβαση Μιχαηλίδη

Άγνωστο ποιοί αφαίρεσαν τα παγκάκια απ΄την παραλιακή. Τοποθετήθηκαν σήμερα με παρέμβαση Μιχαηλίδη

Άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει ποιός ή ποιοί αφαίρεσαν στην Αλεξανδρούπολη τα παγκάκια που βρισκόταν απέναντι από τα Δικαστήρια και παραπλεύρως της Παραλιακής οδού, με πρόσωπο στην θάλασσα και τους ναυτοπροσκόπους. Τελικά, μετά τις διαμαρτυρίες και την ανάδειξη του θέματος από τον δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α, σήμερα επανατοποθετήθηκαν.

Το ιστορικό έχει ως εξής. Αρκετοί δημότες αντέδρασαν έβτονα και προκλήθηκαν διαμαρτυρίες, βλέποντας να έχουν αφαιρεθεί τα παγκάκια που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο. Στο μυαλό όλων υπήρξε η σκέψη πως κάτι τέτοιο έγινε για να εξυπηρετηθεί κάποιο κατάστημα, προκειμένου να γεμίσει και τον χώρο αυτό με τραπεζοκαθίσματα. Ο κ.Μιχαηλίδης επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Κουκουράβα, προσπαθώντας να μάθει ποιός και για ποιό λόγο τα αφαίρεσε, αλλά δεν πήρε συγκεκριμένη απάντηση.

Με ανάρτηση του μάλιστα στο facebook όπου είχε και φωτογραφίες του χώρου, τόνισε: “Ευχόμαστε να αντικατασταθούν σύντομα και ελπίζουμε να μην δοθεί ΚΑΙ ο συγκεκριμένος χώρος για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ!!! Το σημείο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ζωής των κατοίκων της πόλης και των τουριστών, εδώ και δεκαετίες.

Καθιερωμένος τόπος συνάντησης και συζήτησης, φωτογράφησης και απόλαυσης της θάλασσας, που όσο πάει και απομακρύνεται από την Αλεξανδρούπολη. Απολύτως δίκαια τα παράπονα που δεχτήκαμε, αλλά και η ανησυχία που υπάρχει από τους δημότες για το θέμα”.

Κουκουράβας: Δεν ξέρουμε ποιός τα αφαίρεσε

Τοποθετήθηκαν ξανά σήμερα

Ύστερα από την χθεσινή παρέμβαση του Παύλου Μιχαηλίδη και τις αντιδράσεις των κατοίκων,  τα παγκάκια στην παραλία επανατοποθετήθηκαν.  Άμεση ήταν η ανταπόκριση του αντιδημάρχου Γιώργου Κουκουράβα, αλλά το ερώτημα βέβαια παραμένει για το ποιοι τα ξήλωσαν και ποιος έδωσε την εντολή.

Ο ίδιος ο κ.Κουκουράβας μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό, είπε ότι ο χώρος αυτός ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης που δίνει και τις άδειες στα καταστήματα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.  Ο δήμος Αλεξανδρούπολης δεν έδωσε καμιά εντολή , ούτε φυσικά ξήλωσε τα παγκάκια και δεν γνωρίζει ποιός το έκανε. Άγνωστο αν αυτό συνέβη από ιδιώτες ή κάποια άλλη υπηρεσία. Ο ΟΛΑ στον οποίο απευθύνθηκε, δήλωσε επίσης άγνοια.

Η ουσία βέβαια είναι ότι τα παγκάκια ξανατοποθετήθηκαν στη θέση τους και παράλληλα όπως είπε ο κ.Κουκουράβας, μπήκαν και άλλα 3 στην στροφή του ΕΓΝΑΤΙΑ, τα οποία είχαν ξηλωθεί για να αντικατασταθούν επειδή είχαν διαβρωθεί από τις καιρικές συνθήκες και την αλμύρα. Οπότε από την αναστάτωση προέκυψε και κάτι καλό, όμως σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί αν κάποιος αυθαίρετα πήγε και τα ξήλωσε.