Σίγουρα ως τέλη Μαρτίου στις φυλακές Αδριανούπολης οι δυο στρατιωτικοί μας

Σίγουρα ως τέλη Μαρτίου στις φυλακές Αδριανούπολης οι δυο στρατιωτικοί μας

Μήνα θα «κλείσουν» στις φυλακές της Αδριανούπολης οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στις Καστανιές την 1η Μαρτίου και όλα δείχνοιυν ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να τους αφήσουν εύκολα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, oυσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του υπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη, και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, αναμένονται από τις 30 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή.

Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των ελλήνων στρατιωτικών, και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

«Καθαρά» τα κινητά τους

Στο μεταξύ, οι κατηγορίες των Τούρκων περί κατασκοπείας αρχίζουν να «καταρρέουν». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onalert.gr, οι τουρκικές αρχές έκαναν έλεγχο στα τρία κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών και δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο ούτε στα αποθηκευμένα δεδομένα, ούτε στα διαγραμμένα αρχεία.

Ο Έλληνας εμπειρογνώμονας

Κάπως έτσι μπορεί να εξηγείται η σιγήν ιχθύος που τηρούν τα -συνήθως- αλλαλάζοντα τουρκικά μέσα για την έρευνα στα κινητά τηλέφωνα. Ταυτόχρονα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία το έργο του Έλληνα τεχνικού εμπειρογνώμονα στην Τουρκία, ο οποίος θα έχει πρόσβαση στις συσκευές των δυο στρατιωτικών και με την εξειδίκευση του θα μπορέσει να διαπιστώσει τα πάντα.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι ενέργειες στο παρασκήνιο για να ενταθούν οι πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να αλλάξει τροπάριο στο ζήτημα των δυο στελεχών του στρατού ξηράς και να σταματήσει την αβάσιμη αναβάθμιση ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*