Διπλή παρουσία Αμερικανικών στρατιωτικών κλιμακίων  στον Έβρο την περασμένη εβδομάδα

Διπλή παρουσία Αμερικανικών στρατιωτικών κλιμακίων στον Έβρο την περασμένη εβδομάδα

Διπλή παρουσία Αμερικανικών στρατιωτικών κλιμακίων είχαμε στον Έβρο την προηγούμενη βδομάδα και το γεγονός αυτό, σε μια εποχή που υπάρχει η γνωστή ένταση στις σχέσεις μας με την Τουρκία λόγω της σύλληψης και της παρατεταμένης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έχει σίγουρα την σημασία του.

Όπως είχε γράψει πριν περίπου μια βδομάδα το Evros-news.gr, την Τετάρτη βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών και συναντήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο Χρήστο Δούκα, χωρίς όμως να διαρρεύσει το παραμικρό για τις συζητήσεις τους, κάτι που ζήτησαν οι ίδιοι. Ακολούθησε την Παρασκευή ένα νέο κλιμάκιο, με χαμηλότερου βαθμού στρατιωτικούς, κυρίως στελέχη της πρεσβείας στην Αθήνα, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν στον ΟΛΑ και συζήτησαν με τον κ.Δούκα.

Από τις λίγες πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα κ.Τζέφρυ Πάιατ. Έγινε  κουβέντα για την δημιουργία μιας Διαμετακομιστικής Βάσης των ΗΠΑ, που θα αφορά όχι μόνο στρατιωτικά ελικόπτερα ή άλλο στρατιωτικό υλικό, αλλά και την χρησιμοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για εμπορευματικούς λόγους. Όπως διακίνηση αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων προς τις βαλκανικές και άλλες ευρωαϊκές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Έρχεται τις επόμενες μέρες κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών

Όσο για τις άλλες συναντήσεις που είχαν στην πόλη και γενικότερα στην περιοχή οι  στρατιωτικοί των δύο κλιμακίων, τηρείται “σιγή ιχθύος” από όλες τις πλευρές και δεν διέρρευσε το παραμικρό αν είχαν κάποια επαφή με στρατιωτικά στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή ή αν ασχολήθηκαν με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ακόμα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.