“Πόντιος Πιλάτος” (ΚΡΙΜΑ) για τους δυο στρατιωτικούς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Αβραμόπουλος: “Διμερές θέμα η επιστροφή τους”

“Πόντιος Πιλάτος” (ΚΡΙΜΑ) για τους δυο στρατιωτικούς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Αβραμόπουλος: “Διμερές θέμα η επιστροφή τους”

Σε ρόλο “Πόντιου Πιλάτου” και ακολουθώντας την γραμμή του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζουν ότι η σύλκηψη και συνεχιζόμενη κράτηση στις φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι διμερές θέμα Ελλάδας και Τουρκίας, δυστυχώς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, σε παρέμβασή του μέσω του Euronews χαρακτήρισε “διμερές θέμα” το σοβαρό πρόβλημα που εδώ και δυο βδομάδες κυριαρχεί στην πατρίδα μας, εμφανώς σε άλλη γραμμή “αδειάζοντας” την Κυβέρνηση και τους Έλληνες ευρωβουλευτές, είπε ότι δεν είναι ευρωπαϊκό θέμα στη γραμμή του Γ.Γ του ΝΑΤΟ κ.Στολτεμπεργκ.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης κάνει έκκληση για σύνεση ώστε να λήξει με θετικό τρόπο η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και όπως είπε μιλώντας στο Euronews, η ένταση δεν βοηθάει την Τουρκία αφού δεν εκτιμάται θετικά από τον διεθνή παράγοντα, είτε αυτό αφορά τους διεθνείς οργανισμούς, είτε την ΕΕ.

«Πιστεύω ότι είναι ένα περιστατικό στο οποίο έχει αντιδράσει υπερβολικά η Τουρκία και θα μπορούσε να έχει διευθετηθεί με απλό τρόπο», είπε ο Επίτροπος Μετανάστευσης και συμπλήρωσε επιτακτικά πως : «το συντομότερο δυνατό πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα, να γυρίσουν τα παιδιά στην οικογένειά τους και να μην είναι αυτό το ζήτημα -υπάρχουν άλλα θέματα ανοιχτά- που θα καθορίσει και θα επηρεάσει την ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών. Είναι διμερές ζήτημα».

Οπως τόνισε ο Επίτροπος, ένα θέμα που έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και είχε διευθετηθεί με λογικό τρόπο, πήρε δυσανάλογες διαστάσεις.

«Είναι αλήθεια ότι την εποχή που ήμουν Υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας είχαμε το μικρότερο αριθμό παραβιάσεων στο FIR. Τον τελευταίο καιρό έχει πάρει άλλες διαστάσεις αλλά ελπίζω σε υπεύθυνη αντιμετώπιση από πλευράς της Τουρκίας. Γιατί δεν είναι ζήτημα για να διαταραχθούν οι σχέσεις καλής γειτονίας. Αυτό που θέλουμε στην περιοχή είναι ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και γαλήνη», κατέληξε ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.

Πηγή: euronews.gr