Σαμοθράκη: Ο Μέτιος πέρασε την αποκατάσταση οδικού δικτύου 3,2 εκατ. ευρώ, αλλά η αντιπολίτευση ψήφισε αρνητικά

Σαμοθράκη: Ο Μέτιος πέρασε την αποκατάσταση οδικού δικτύου 3,2 εκατ. ευρώ, αλλά η αντιπολίτευση ψήφισε αρνητικά

Την στιγμή που φτάνουμε στο Πάσχα, όλοι επισημαίνουν τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών του οδικού δικτύου της Σαμοθράκης και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής έφερε την έγκριση αποκατάστασης βατότητας του βόρειου και νότιου τμήματος ύψους 3,2 εκατ. ευρώ με την διαδικασία έκτακτης ανάγκης, η παράταξη Καραλίδη ψήφισε αρνητικά.

Συγκεκριμένα, οι δυο αποφάσεις της Οικονομικής επιτροπής που συνεδρίασε στις 7 Μαρτίου πέρασαν κατά πλειοψηφία με ψηφους 6-3 αφού Καραλίδης Φώτιος, Γρανάς Αρχέλαος και Τσαλδαρίδης Αναστάσιος ψήφισαν κατά διότι θεωρούν οτι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη ανοιχτή διαδικασία και ακολουθείται ειδική διαδικασία εκτάκτων αναγκών και εκτιμούν ότι αυτή την στιγμή έχει παρέλθει αυτό το γεγονός.

Οι δυο αποφάσεις  αναφέρουν ότι:

Α΄Αριθ. Απόφασης 245/2018 Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ.      

Α Π Ο ΦΑ Σ Ι Ζ Ε Ι  Κ Α Τ Α Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η ΦΙ Α

(Με ψήφους 6 υπέρ και 3 κατά)
Εγκρίνει: Α) την ανάθεση με την προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση καθόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου (2γ) του άρθρου 32 του Ν.4412/2016, των δημοσίων συμβάσεων των έργων:
 «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ», προϋπολογισμού 1.800.000,00 € με ΦΠΑ.
και συγκεκριμένα για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα και περιστάσεις που δεν απορρέουν από ευθύνη της αναθέτουσας αρχής.
Μειοψήφησαν τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής Καραλίδης Φώτιος, Γρανάς Αρχέλαος και Τσαλδαρίδης Αναστάσιος ψηφίζοντας κατά διότι θεωρούν οτι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη ανοιχτή διαδικασία και ακολουθείται ειδική διαδικασία εκτάκτων αναγκών και εκτιμούν ότι αυτή την στιγμή έχει παρέλθει αυτό το γεγονός.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ

Β΄Αριθ. Απόφασης 246/2018Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ.                                                           Α Π Ο ΦΑ Σ Ι Ζ Ε Ι  Κ Α Τ Α Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η ΦΙ Α
Α) την ανάθεση με την προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση καθόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου (2γ) του άρθρου 32 του Ν.4412/2016, των δημοσίων συμβάσεων του έργου:
 «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ
ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ», προϋπολογισμού 1.300.000,00 € με ΦΠΑ.
και συγκεκριμένα για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε΄γεγονότα απρόβλεπτα και περιστάσεις που δεν απορρέουν από ευθύνη της αναθέτουσας αρχής.
Μειοψήφησαν τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής Καραλίδης Φώτιος, Γρανάς Αρχέλαος και Τσαλδαρίδης Αναστάσιος ψηφίζοντας κατά, διότι θεωρούν οτι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη ανοιχτή διαδικασία και ακολουθείται ειδική διαδικασία εκτάκτων αναγκών και εκτιμούν ότι αυτή την στιγμή έχει παρέλθει αυτό το γεγονός.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*