Η εβρίτικη “HELLAS Frost” δυναμικά με την “ΑΙΝΟΣ” στην κορυφαία έκθεση Food Expo

Η εβρίτικη “HELLAS Frost” δυναμικά με την “ΑΙΝΟΣ” στην κορυφαία έκθεση Food Expo

Δυναμική παρουσία είχε η εβρίτικη εταιρεία Hellas Frost, στην φετινή κορυφαία έκθεση Food Expo, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο εκθεσειακό κέντρο του αεροδρομίου “Ελ.Βενιζέλος” της Αθήνας. 

Η ραγδαία αναπτυσσόμενη και με ανοδική πορεία εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών, που έχει έδρα τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου όπου βρίσκονται το εργοστάσιο και οι άλλες εγκαταστάσεις της, ήταν στο εντυπωσιακό περίπτερο της “ΑΙΝΟΣ”,  με την οποία ως γνωστόν συνεργάζεται πολύ πετυχημένα εδώ και χρόνια. Μάλιστα, όχι μόνο την τροφοδοτεί με όλα τα είδη κατεψυγμένων λαχανικών τα οποία η “ΑΙΝΟΣ” συσκευάζει με την ετικέτα της, αλλά έχει αναλάβει πλέον και την διάθεση των προϊόντων αυτών σε όλη την Θράκη, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της και στον τομέα της διανομής.

Στην έκθεση και το περίπτερο της “ΑΙΝΟΣ” βρισκόταν επί τρεις ημέρες ο εκ των ιδιοκτητών της Hellas Frost Γιάννης Παυλούδης και η κόρη του αδερφού και συνεταίρου του Δημήτρη, η πάντα χαμογελαστή Μίνα Παυλούδη, οι οποίοι μαζί με τα στελέχη της “ΑΙΝΟΣ” είχαν πλήθος συναντήσεων για συζητήσεις και εμπορικές συμφωνίες.

Ποιά είναι η Hellas Frost Έβρου 

Η εταιρία Hellas Frost, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1998 με βασική μελέτη την μέθοδο της βιολογικής καλλιέργειας και της συμβατικής καλλιέργειας λαχανικών προσφέροντας προϊόντα ταχείας και βαθιάς κατάψυξης.  Όλη η παραγωγική διαδικασία, απο τη σπορά μέχρι την συγκομιδή και την συσκευασία γίνεται κάτω απο αυστηρές συνθήκες με τα πιο σύγχρονα μέσα παραγωγής και την επίβλεψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Τα λαχανικά καλλιεργούνται στις εύφορες κοιλάδες του Ερυθροποτάμου, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο χωριό Μεταξάδες Διδυμοτείχου. Η επιλογή αυτή έγινε για την γρήγορη μεταφορά των λαχανικών στη μονάδα (μικρότερη των 30′). Έτσι τα λαχανικά της Hellas Frost διατηρούν αναλλοίωτη την ποιότητα τους και η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά είναι ίση ή μεγαλύτερη από ορισμένα νωπά λαχανικά τα οποία φτάνουν στο τραπέζι σας 2-3 ημέρες από την συγκομιδή τους.

Επιλέγει αυστηρά τα προϊόντα για την παραγωγή και επικεντρώνεται ε σε όσα καλλιεργούνται σε μικρή ακτίνα γύρω από τις εκγαταστάσεις της. Το σημαντικότερο  είναι να εξασφαλίσει τον ελάχιστο χρόνο μεταφοράς και επεξεργασίας σφραγίζοντας έτσι τη φρεσκάδα τους, τη γεύση τους και όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.

Τα κατεψυγμένα λαχανικά συλλέγονται από τον αγρό, καταψύχονται και συσκευάζονται μέσα σε μερικά λεπτά έως και μερικές ώρες, με αποτέλεσμα η απώλεια σε θρεπτική αξία να είναι οι ελάχιστη σε αντίθεση με τα νωπά τα οποία φτάνουν καθυστερημένα στο πιάτο του κατανάλωτη, έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες σε θρεπτικά συστατικά και αλοιώσεις.

Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά θεωρούνται ασφαλέστερα για τη δημόσια υγεία. Αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι καλλιεργητικές εργασίες που εφαρμόζονται από τους παραγωγούς επιβλέπονται από συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους.

Η ταχεία καταψύξη αποτελεί την ιδανικότερη μέθοδο ώστε ένα προϊόν να διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη φρεσκάδα, την ποιότητα, την γεύση και φυσικά τον πλούτο των θρεπτικών του ουσιών.

Οι εγκαταστάσεις της στους Μεταξάδες

Όπως λένε οι άνθρωποι της: “Στην υπερσύγχρονη μονάδα  “παγώνουμε” το χρόνο και καταφέρνουμε να σφραγίσουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά του προϊόντος μέσα στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Έτσι το προϊόν διατηρεί τη γεύση του, το χρώμα του και τη φρεσκάδα του σαν να κόπηκε πριν μερικά λεπτά από το χωράφι.

Όλα τα στάδια της παραγωγής μας από τη σπορά, τη συγκομηδή, τη μεταφορά, την επεξεργασία έως και την τελική ταχεία κατάψυξη των προιόντων και τη συσκευασία, επιβλέπονται από εξειδικευμένο προσωπικό με άρτια επιστημονική κατάρτιση. Σε όλα τα στάδια της παραγωγής διενεργούνται αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας για να διασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα του τελικού προιόντος.

Η υπερσύγχρονη μονάδα της Ηellas Frost έχει μελετηθεί από ειδικούς για να επιτρέπεται η εργονομική λειτουργία της παραγωγής, επεξεργασίας και συσκευασίας. Η τεχνογνωσία της κατασκευάστριας εταιρίας του μηχανολογικού εξοπλισμού εγγυάται την άριστη λειτουργία σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Ο στόλος των αγροτικών μηχανημάτων, φορτηγών και γραμμών παραγωγής συνεχώς ανανεώνεται για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της εταιρίας. Ολόκληρη η βιομηχανική μονάδα καθώς και οι μοντέρνες αποθήκες της έχουν σχεδιαστεί με σεβασμό πρός το περιβάλλον και πληρούν τα υψηλά διεθνή πρότυπα ποιότητας.