Σουφλιώτες μαθητές του Γυμνασίου στη Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών(ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλιώτες μαθητές του Γυμνασίου στη Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών(ΒΙΝΤΕΟ)

Συνολικά 30 μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου Σουφλίου, οι οποίοι αποτελούν μέλη της σχολικής χορωδίας, θα συμμετάσχουν στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιείται από 1 έως 18 Μαρτίου, στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Η παρουσίαση του μουσικού προγράμματος της χορωδίας Σουφλίου έχει προγραμματιστεί για αύριο (Σάββατο 17/03/18), θα είναι εικοσάλεπτης διάρκειας και περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια, «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Τι ζητάω», «Έφεδρος Ανθυπολοχαγός» και «Παλιάτσος». Στόχος της διοργάνωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, « είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών».

Από τους 30 μαθητές, οι 22 είναι χορωδοί και οι οκτώ παίζουν διάφορα μουσικά όργανα , όπως μαντολίνο, κιθάρα, βιολαντσέλο , φλάουτο, σαξόφωνο και ακορντεόν. «Η εκδήλωση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, νομίζω όμως ότι θα αποτελέσει μία πολύ καλή εμπειρία για τους μαθητές μας» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο καθηγητής μουσικής του σχολείου, Δημοσθένης Αρχοντούλης.

Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Η Σχολική Χορωδία του Γυμνασίου Σουφλίου, στο δρόμο για τη διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών που διεξάγεται στο Μουζάκι…Όπου ακούς τραγούδια…. ζύγωνε…!!!Κι αν είναι κι από στόματα εφήβων, ανάσαινε βαθιά!!!

Gepostet von Βασιλική Αρχοντούλη am Freitag, 16. März 2018