Ειδική ευχή για τους δυο στρατιωτικούς, εψάλη χθες σε εκδήλωση της ΠΑΟΝΕ στην Αθήνα

Ειδική ευχή για τους δυο στρατιωτικούς, εψάλη χθες σε εκδήλωση της ΠΑΟΝΕ στην Αθήνα

Ειδική ευχή για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, που κρατούνται ακόμα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. εψάλη χθες σε εκδήλωση της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας (ΠΑΟΝΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η εκδήλωση της ΠΑΟΝΕ στον ιερό ναό του Αγίου Σώστη, αφορούσε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των άγριων διωγμών εις βάρος του Ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης ¨κατά το “μαύρο Πάσχα” της 6ης Απριλίου 1914.

Για τους διωγμούς αυτούς των Νεοτούρκων μίλησε ο συγγραφέας και νομικός Σταμάτης Γεωργούλης, ενώ πριν ξεκινήσει η επιμνημόσυνη τελετή, με πρόταση τοιυ πρώην υφυπουργού Εξωυερικών και βουλευτή Έβρου Κυριάκου Γεροντόπουλου, έγινε συνεννόηση με τους ιερείς να ψαλεί η ειδική ευχή για τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Θράκης στην Αθήνα και συμπατριώτες μας που μένουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μια σημαντική ιστορική αναδρομή για την τραυματική ιστορία των Θρακών και τους άγριους διωγμούς εις βάρος του Ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης κατά το “μαύρο Πάσχα” της 6ης Απριλίου 1914, μπορείτε να διαβάσετε στη θέση https://sitalkisking.blogspot.gr/2017/08/1914.html