ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: Ζήτησαν απ’ τους Εβρίτες Εθνοφύλακες να παρελάσουν στην Αθήνα χωρίς την ελληνική σημαία στη στολή

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: Ζήτησαν απ’ τους Εβρίτες Εθνοφύλακες να παρελάσουν στην Αθήνα χωρίς την ελληνική σημαία στη στολή

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια διαταγή του Δ’ Σώματος Στρατού, αν αληθεύουν όσα καταγγέλουν οι Εθνοφύλακες του Έβρου που πρόκειται να παρελάσουν στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, τους ζητήθηκε να μην έχουν ραμμένη στην στολή της παρέλασης την ελληνική σημαία, κάτι που προκάλεσε ήδη την έντονη αντίδραση τους και αρκετοί δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να παρελάσουν αν ισχύσει κάτι τέτοιο. Το σκεπτικό της διαταγής είναι ότι ελληνική σημαία φοριέται στην στολή μόνο στο εξωτερικό και τα άλλα τμήματα των μονίμων δεν έχουν κάτι τέτοιο, αλλά οι εθνοφύλακες που την φορούν μόνιμα, αντιδρούν έντονα.

Όπως υποστηρίζουν συγκεκριμένα: “Είμαι εθνοφύλακας στο τάγμα εθνοφυλακής Φερών Έβρου. Επιλέχτηκα να παρελάσω στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτιου στην Αθήνα και ήταν μεγάλη μου τιμη αυτό. Αλλά προτίμησα να μην λάβω μέρος σε αυτήν και να αποχωρήσω, όπως περιμένω να κάνουν και ΟΛΟΙ οι Εθνοφύλακες που επιλέχθηκαν να κάνουν παρέλαση στην Αθήνα γιατί μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝΕ να έχουμε ραμμένη την ελληνική σημαία στην στολή παρελάσεως.

Εγώ έχω μάθει απο μικρός και θα συνεχίσω μέχρι να πεθάνω να τιμάω τα ιερά και όσια αυτού του τόπου που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ και ένα από αυτά είναι η σημαία μας, που έχουμε χύσει το αίμα μας σε αυτά τα χώματα που ζούμε σαν ελληνικό εθνος στο πέρασμα των χρόνων για να είμαστε ελεύθεροι και εμείς σαν εθνοφύλακες, αλλα και οι οικογένειες μας. Δεν την βγάζουμε και δεν την χαρίζουμε για κανέναν και σε κανέναν!!!??????????????????

ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ

2 Σχόλια

 1. Και εμάς μας απαγόρευσαν πέρυσι να παρελάσουμε με την Ελληνική σημαία στο αριστερό χέρι, 28η Οκτ 2017 στη Θεσσαλονίκη. Οριοθετήσαμε πως ενίοτε θα παρελάσουμε με τη σημαία, ή θα αποχωρήσουμε με τη σημαία, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να υποστείλουμε τη σημαία. Παρελάσαμε με τη σημαία τελικά. Φέτος, 25η Μαρ 2018 στην Αθήνα, πάλι με τις σημαίες στο μπράτσο θα κατέβουμε. Ή θα παρελάσουμε με ψηλά τις σημαίες, ή θα αποχωρήσουμε, πάλι όμως με ψηλά τις σημαίες. Αυτά που ήξεραν, να τα ξεχάσουν. Ό,τι γράφει με αίμα, δεν ξεγράφει με μελάνι, οι σημαίες δεν υποστέλλονται!

  Έθνος, Τιμή, Εθνοφυλακή !

 2. την σημαία την έχεις ούτως η άλλως επάνω σου, στον μπερέ σου, και στο σήμα τις εθνοφυλακής!
  Δυστυχώς όμως αν δεν γίνουμε λατέρνες δεν το ευχαριστιομαστε… Λες ότι τιμάς τα ιερά και τα όσια όμως έκανες το χειρότερο από όλα αρνήθηκες να παρελάσεις και παρακινείς και άλλους να πράξουν το ίδιο μόνο και μόνο για μια ακόμα σημαία επάνω σου!
  Φέρνεις την διχόνοια ανάμεσα στους συναδέλφους σου σε μια ιερή στιγμή όπως είναι η εθνική επέτειος, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εθνικό μνημόσυνο στους ήρωες που πότισαν την γη με το αίμα τους όπως και εσύ λες!
  Αυτοί οι ήρωες είχαν την σημαία στην καρδιά τους και πολέμησαν γι αυτήν χωρίς να την έχουν στο μπράτσο σαν διακοσμητικό στοιχείο τις στολής ούτε αρνήθηκαν την αποστολή τους γιατί δεν είχαν τρία τέσσερα σήματα πάνω στην στολή απλά για να φαίνονται πολλά και να κάνουν ουαου οι παρευρισκόμενοι!
  Λες ότι έγινες εθνοφύλακας για να υπηρετήσεις την πατρίδα και μιλάς για τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθεριά τις, όμως με την στάση σου, ούτε τους ήρωες τιμάς ούτε την εθνοφυλακή υπηρέτης, Αντίθετα μάλλον τον εαυτό σου θες να τιμάς και την εικόνα σου υπηρετείς!
  Σε πιο ακριβώς σημείο τις στάσης σου υπηρετείς την πατρίδα σου και μιμησε τους ήρωες αυτούς?
  Τα πράγματα είναι απλά, εφόσον το εθνόσημο υπάρχει επάνω σου και μάλιστα σε δυο σήματα, αυτό που στην ουσία θες είναι να γεμίσεις όσο γίνετε με περισσότερα σήματα την στολή σου, και μπροστά σε αυτόν τον σκοπό δεν δίστασες να αρνηθείς την αποστολή που σου δόθηκε, να έρθεις σε διχόνοια με τους συναδέλφους σου που δεν τους ενδιαφέρουν τα σήματα αλλά η αποστολή, να καλείς σε αντάρτικο τους υπολοίπους εθνοφύλακες, και σαν να μην φτάνει αυτό Χρησιμοποιείς τους ήρωες τους οποίους τελικά δεν τίμησες για να δικαιολογήσεις την στάση σου!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*