Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση απ’ τα ΕΛΤΑ γραμματοσήμων«Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο»

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση απ’ τα ΕΛΤΑ γραμματοσήμων«Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο»

Πέντε απεικονίσεις μέσα από το μικροσκόπιο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μαρίας Λαμπροπούλου, προσαρμόστηκαν από τα ΕΛΤΑ σε γραμματόσημα, μεταλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο, την ψυχρή Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη.

Χθες βράδυ έγινε στο Νομαρχείο η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο», από την Πρόεδρο του ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων κυρία Σταυράκη Ευφροσύνη. παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.

Για πρώτη φορά αποτυπώνονται σε γραμματόσημα κύτταρα που σχηματίζουν εικόνες και παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής.
Από εχθές, οι εντυπωσιακές εικόνες από το μικροσκόπιο της επιστήμονος που ζει, εργάζεται, δημιουργεί στον Έβρο, Μαρίας Λαμπροπούλου, αποτυπωμένες σε γραμματόσημα θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Όπως είπε ο κ.Πέτροβιτς: “Η Περιφέρεια στήριξε εξ αρχής και θα είναι πάντα αρωγός σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που προάγουν την Επιστήμη, την Τέχνη και τον Πολιτισμό.”.