Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης γιατί δεν πήγε ήδη στην Κύπρο για προσέλκυση τουριστών;

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης γιατί δεν πήγε ήδη στην Κύπρο για προσέλκυση τουριστών;

Μόλις έξι μέρες έχουν απομείνει για την έναρξη των απ’ ευθείας αεροπορικών πτήσεων της κυπριακής εταιρείας TUS Airways, από το αεροδρόμιο της Λάρνακας για το “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, δυο φορές την εβδομάδα. 

Πριν λίγο καιρό, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, παρουσίασε την έρευνα της για τον τουρισμό και τις επισκέψεις, όπου πληροφορηθήκαμε ότι στην Ξάνθη το 25% των τουριστών είναι Κύπριοι και μάλιστα υπάρχει αυξητική τάση. Επίσης, η Θεσσαλονίκη κατακλύζεται από Κύπριους επισκέπτες, οι οποίοι ξοδεύουν και αρκετά χρήματα. Ακόμα  η παρουσία στην Ξάνθη έχει σχέση και με τους πολλούς Κύπριους φοιτητές που υπάρχουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τους οποίους επισκέπτονται συγγενείς και φίλοι.

Αλήθεια, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και οι άλλοι θεσμικοί φορείς της περιοχής που έχουν σχέση με τον τουρισμό, πότε περιμένουν να ταξιδέψουν στην Κύπρο και να παρουσιάσουν μια καμπάνια προβολής της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία TUS  Airways; Μπορεί αυτό τον καιρό να μην γίνεται κάποια τουριστική έκθεση, αλλά μπορούν να προγραμματίσουν συνεντεύξεις τύπου, παρουσιάσεις στα κυπριακά κανάλια και στα αντίστοιχα τουριστικά, εμπορικά και οικονομικά επιμελητήρια της περιοχής, ώστε να προσελκύσουν άμεσα Κύπριους τουρίστες τώρα που θα υπάρχει και η απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση.

Αντ’ αυτού, βλέπουμε και πάλι κινήσεις παρόμοιες με εκείνες των προηγούμενων χρόνων για την Αγία Πετρούπολη και τους Ρώσους. Με μια κυρία δηλαδή από την Σερβία ονόματι Ολιβέιρα Γιοβάνοβιτς, που βρέθηκε στην περιοχή μας και… πολυδιαφημίστηκε μάλιστα από τον δήμαρχο κ.Λαμπάκη, ο οποίος παραχώρησε και κονή συνέντευξη Τύπου. Κι αυτή δεν ήταν ούτε τουριστικός πράκτορας, ούτε κάποιος θεσμικός παράγοντας της τουριστικής αγοράς της Σερβίας, αλλά μια κυρία που διοργανώνει όπως μας είπαν τουριστικά event υπέρ της Ελλάδας στο Βελιγράδι. Κάποιες γιορτές και εκδηλώσεις δηλαδή, που φυσικά μόνο εγγυημένα αποτελέσματα δεν μπορούν να φέρουν.

Αντί λοιπόν ο δήμαρχος και όσοι ακόμα ασχολούνται με το θέμα, να αξιοποιήσουν τις πτήσεις που ξεκινούν στις 27 Μαρτίου, με δυο πτήσεις την εβδομάδα από Λάρνακα για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης (κάθε Τρίτη και Σάββατο), ρίχνουν “βάρος” στην Σερβία. Γιατί οι πτήσεις της TUS Airways θα προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς ακόμη περισσότερων επισκεπτών από την Κύπρο στις περιοχές  της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης, περιμένουν… ορδές τουριστών απ’ την Σερβία. Όπως περιμένουμε ακόμα εδώ και χρόνια τους Ρώσους να κατακλύσουν την περιοχή μας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*