Αλεξανδρούπολη: Πάνω από 1.400 αθλητές στην 5η Ορφική Συνάντηση Στίβου το Σάββατο

Αλεξανδρούπολη: Πάνω από 1.400 αθλητές στην 5η Ορφική Συνάντηση Στίβου το Σάββατο

Πάνω από 1400 αθλητές, από 35 περίπου σωματεία της Β.Ελλάδος και της Βουλγαρίας δίνουν ραντεβού το Σάββατο 24 Μαρτίου στην Αλεξ/πολη για την 5η Ορφική Συνάντηση Στίβου.

Για την σημαντική αυτή διοργάνωση, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές του αγώνα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Αλεξ/πολης Γιάννης Βαταμίδης, από το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού ο Έφορος Γιώργος Αλεξιάδης και από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ ο Αντιπρόεδρος Κώστας Πατερόπουλος.

Ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή μας, χαρακτήρισε την 5η Ορφική Συνάντηση Στίβου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, την οποία και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. «Στην διαδικασία του ανταγωνισμού μπαίνουν παιδιά των μικρών, αλλά και εφηβικών ηλικιών, από την Ελλάδα και τις γύρω χώρες, για να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι». «Για εμάς αυτού του τύπου οι αγώνες αποτελούν στόχο» τόνισε ο κ.Πέτροβιτς, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Εθνικό και στην συνεργασία που έχει μαζί του. Κλείνοντας τόνισε την μεγάλη επίπτωση ιδιαίτερα του κλασσικού αθλητισμού, στην βελτίωση του χαρακτήρα των παιδιών.

Ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης τόνισε την αξιοποίηση της γειτνίασης με Βουλγαρία και Τουρκία στον αθλητισμό και την μεταστροφή του «προβλήματος» σε «πλεονέκτημα για την περιοχή μας. «Στόχος από μεριάς του Δήμου αυτών των μεγάλων αθλητικών γεγονότων, η δημιουργία και θετικού προσήμου στην τοπική οικονομία».

Ο κ.Βαταμίδης μίλησε για διαχωρισμό της πολιτικής με τον αθλητισμό, μιας και ο αθλητισμός ενώνει, όπως και για τις ανυπόστατες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για ματαίωση του αγώνα. Τόνισε την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, κάνοντας παρεμβάσεις στο στάδιο, ακόμη και τις τελευταίες μέρες πριν τον αγώνα.

Τέλος κάλεσε τους φιλάθλους της Αλεξ/πολης να έρθουν στο στάδιο να απολαύσουν μια μοναδική γιορτή του αθλητισμού.

Ο Έφορος στίβου του ΜΓΣ, Γιώργος Αλεξιάδης, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του αγώνα και ιδιαίτερα την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Αλεξ/πολης, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια παρέχουν την στήριξη τους στις δράσεις του στίβου. Ο κ.Αλεξιάδης μίλησε για την τεχνογνωσία την οποία έχουν αποκτήσει τα στελέχη του τμήματος στίβου από τις πολλές πετυχημένες δράσεις εντός και εκτός σταδίου, οι οποίες και έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα σωματεία και τους αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα, μακριά από τραυματισμούς.

Τέλος ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ Κώστας Πατερόπουλος, ανέλυσε τον αγώνα, ο οποίος αποτελεί μια καινοτόμο ιδέα, που ξεκίνησε δειλά πριν 5 χρονιά, με την στήριξη των αδερφοποιημένων σωματείων του ΜΓΣ, του ΠΑΟΚ και της ΕΚΑ Δωδώνης και φυσικά των σωματείων της Θράκης. Από την 2η κιόλας χρονιά εκτοξεύθηκε με την παρουσία συνεργαζόμενων ομάδων από το Χάσκοβο και την Ανδριανούπολη, ενώ την 3η και 4η χρονιά απογειώθηκε με την συμμετοχή πάνω από 1000 αθλητών και 30 σωματείων της Β.Ελλάδος και των γειτονικών χωρών.

Ο κ Πατερόπουλος τόνισε «Η καινοτομία της Ορφικής είναι ο συνδυασμός μαζικότητας και υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, με μεγάλο εύρος ηλικιών (5-17 ετών σε κατηγορίες φυσικά), 70 περίπου διαφορετικών αγωνισμάτων, τελετουργικών επιπέδου κορυφαίων αγώνων , χρήση μουσικής  ανάμεσα στα αγωνίσματα, αλλά και άμεση έκδοση αποτελεσμάτων στα κινητά των θεατών.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία, μια γιορτή, που ό αθλητής που την ζει, αλλά και οι γονείς του, θέλουν να την ξαναζήσουν, γι’ αυτό και έχουμε ήδη συμμετέχοντες για 5η σερί χρονιά».

«Περιμένουμε τους κατοίκους της πόλης, να ζήσουν μαζί μας αυτό το μοναδικό αθλητικό γεγονός» κατέληξε ο κ.Πατερόπουλος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*