ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δεν πλήρωσε οφειλές από δικαστικές αποφάσεις αν και πήρε 820.000 ευρώ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δεν πλήρωσε οφειλές από δικαστικές αποφάσεις αν και πήρε 820.000 ευρώ

Έχουν περάσει δυο μήνες από την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, να διαθέσει  3.206.708,28€ σε διάφορους δήμους αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων. 

Με την υπ αριθμ. πρωτοκόλλου 49/17-01-2018 απόφαση  εγκρίθηκε η επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 3.206.708,28€ στους Δήμους της Χώρας, ανάμεσα τους ο δήμος Αλεξανδρούπολης  και Σουφλίου με το ποσό των 822.352,63 και 186.006,98 ευρώ αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο ποσό απο τις 822.352,63 ευρώ του Δήμου Αλεξ/πολης αφορά οφειλές της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Εργων Αλεξ/πολης (ΔΕΠΕΑ) σε προμηθευτές , υπεργολάβους και εργαζομένους της και μικρότερα ποσά για τις πρώην κοινωφελείς επιχειρήσεις των πρώην δήμων Φερών και Τραϊανούπολης (ΚΔΕΤΑΦ-ΚΔΕΠΑΦ-ΚΔΕΤ)

Δυο μήνες μετά όμως, οι δικαιούχοι διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν εισπράξει ούτε ευρώ. Οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε πως τα χρήματα αυτά παρ’ ότι έχουν δοθεί για συγκεκριμένο σκοπό, μπορεί να δόθηκαν σε άλλες υποχρεώσεις του δήμου και έτσι οι εξδιαφερόμενοι που διαμαρτυρήθηκαν για την μη πληρωμή τους, άκουσαν και πάλι υποσχέσεςι ότι θα πληρωθούν ως τα τέλη Μαρτίου.

Κι όλα αυτά, σε μια τοπική αγορά και οικονομία που στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας και ενώ ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης επαίρονται ότι ο δήμος έχει πλεόνασμα 5 εκατ. ευρώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*