Βιβλία, ρούχα και… κουράγιο, έδωσαν οι γονείς στους δυο στρατιωτικούς στη σημερινή τους συνάντηση

Βιβλία, ρούχα και… κουράγιο, έδωσαν οι γονείς στους δυο στρατιωτικούς στη σημερινή τους συνάντηση

Καινούργια βιβλία, ρούχα, πολύ κουράγιο και την στήριξη εκατομμυρίων Ελλήνων, μετέφεραν στη σημερινή συνάντηση στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στους δυο ¨Ελληνες στρατιωτικούς, οι γονείς τους στο νέο επισκεπτήριο που είχαν.

Ξεκίνησαν το πρωί από την Ορεστιάδα, με το αυτοκίνητο του Νίκου Κούκλατζη οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μιτρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, έχοντας γεμάτο το πορτ μπαγκάζ με τσάντες οι οποίες περιείχαν ρούχα, αλλά και καινούργια βιβλία που ζήτησαν τα παιδιά τους για να περνούν τις ατέλειωτες ώρες της φυλακής. Απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών συνεργείων που τους περίμεναν και μέσω των Καστανεών βρέθηκαν στην Αδριανούπολη.

Πρώτος σταθμός τους ήταν το ελληνικό Προξενίο, όπου και ενημερώθηκαν από την Πρόξενο μας Στεφανία Θεοχαρίδη για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Φυσικά ρώτησαν με αγωνία τί είναι αυτά τα νέα μαντάτα που φτάνουν μέσω των τουρκικών ΜΜΕ, για εντοπισμό στρατιωτικών σχεδιογραμμάτων στα κινητά, όπως επικαλούνται οι Τούρκοι, πότε θα γίνει η συνάντηση των δικηγόρων με τον εισαγγελέα για να απαγγελθούν κατηγορίες. Παράλληλα διευθέτησαν και την γραφειοκρατική διαδικασία για να πάρουν την άδεια του επισκεπτηρίου.

Οι γονείς κιαι των δυο στρατιωτικών είναι φυσικό να ανησυχούν με όσα ακούγονται και  γράφονται για νέα στοιχεία που εντοπίστηκαν στα κινητά, αφού είναι σίγουροι ότι αυτά είναι “καθαρά” και δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Μάλιστα αποφάσισαν να μην ενημερώσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα τα παιδιά τους, προκειμένου να μην τα αγχώσουν ακόμα περισσότερο. Άλλωστε όσο περνάει ο καιρός και δεν βρίσκεται λύση, επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία όλων.