Επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε Λαμπάκη στην επίθεση κατά Χατζηδάκη, με δημοσίευμα της “ΑΥΓΗΣ”

Επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε Λαμπάκη στην επίθεση κατά Χατζηδάκη, με δημοσίευμα της “ΑΥΓΗΣ”

Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν απόλυτα τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, στην επίθεση που εξαπέλυσε με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και φυσικά δεν χάνουν την ευκαιρία να “εμπλέξουν” σε όλο αυτό και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσιτάκη.

Έτσι το επίσημο όργανο της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα “ΑΥΓΗ” με ρεπορτάζ του πολιτικού της συντάκτη Γιώργου Μελιγγώνη, γνωστού για τις άριστες σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου, έχει σήμερα τίτλο:  “Ο Χατζηδάκης χάλασε την γιορτή Μητσοτάκη στην Ορεστιάδα” και αναφέρεtai στην “κόντρα” του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον κ.Χατζηδάκη, τον οποίο δήλωσε ότι… σιχαίνεται και δεν γνωρίζει καν το όνομα του, επειδή κατήγγειλε με ερώτηση του σε 4 υπουργούς στη Βουλή, ότι ο διαγωνισμός για τον φωτισμό LED είναι “φωτογραφικός”.

Το ρεπορτάζ του υποτίθεται έγκριτου πολιτικού συντάκτη Γιώργου Μελιγγώνη περιλαμβάνει βέβεια πολλές ανακρίβειες και αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως για παράδειγμα ότι  ο δήμος Αλεξανδρούπολης προκήρυξε διαγωνισμό όπου πήραν  μέροε 12 εταιρείες ενώ αυτές ήταν μόνο 4 και οι όροι θεωρήθηκαν “φωτογραφικοί” από το αρμόδιο Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης αναφέρει ότι κανένας δεν γνωρίζει αν θα παραβρεθεί ο κ.Λαμπάκης στην περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο στην Ορεστιάδα, ενώ δεν έχει καμιά δουλειά μια και είναι δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και θα είναι στην αντίστοιχη παρέλαση της πόλης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ “ΑΥΓΗΣ” με την στήριξη του Βαγγέλη Λαμπάκη, σε μια προσπάθεια φυσικά η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία. Τέτοια στήριξη από την ΑΥΓΗ ο κ.Λαμπάκης, ούτε στα φοιτητικά του χρόνια όταν ανήκε ως γνωστίν στην Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. 

Γράφει η ΑΥΓΗ:

Η ενέργεια αυτή του Κωστή Χατζηδάκη όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, δημιούργησαν αναβρασμό σε τοπικό επίπεδο και φυσικά στη ΝΟΔΕ Έβρου, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν θα παραβρεθεί στην περιοδεία του προέδρου της ΝΔ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπουλης Βαγγέλης Λαμπάκης

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται να επισκεφθεί συμβολικά την περιοχή της Ορεστιάδας ενόψει της 25ης Μαρτίου για να εκμεταλλευθεί μικροπολιτικά την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστής Χατζηδάκης έβαλε εναντίον του «γαλάζιου» δημάρχου της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Ο Κωστής Χατζηδάκης παραμονές της επίσκεψης Μητσοτάκη στην ακριτική πόλη που υπηρετούσαν οι Έλληνες στρατιωτικοί εξέδωσε δελτίο τύπου κάνοντας λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς και υπερτιμολογήσεις στα έργα για τον οδοφωτισμό. Ωστόσο εύλογα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι στην ερώτηση που κατέθεσε, η ρητορική του αντιπροέδρου της ΝΔ άλλαξε υποστηρίζοντας πως τα στοιχεία προέρχονται από δημοσιεύματα εφημερίδων.

Η ενέργεια αυτή του Κωστή Χατζηδάκη όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, δημιούργησαν αναβρασμό σε τοπικό επίπεδο και φυσικά στη ΝΟΔΕ Έβρου, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν θα παραβρεθεί στην περιοδεία του προέδρου της ΝΔ ο  Δήμαρχος Αλεξανδρούπουλης Βαγγέλης Λαμπάκης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι τυχαίο καθώς ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου στην συγκεκριμένη περιοχή, έχει εκλεγεί δήμαρχος με υψηλά ποσοστά και μάλιστα για δύο θητείες, ενώ είναι πρόεδρος ΠΕΔ Θράκης, έχοντας δηλαδή στο πλευρό του περίπου 30 δημάρχους.

Μαλιστα, ορισμένοι τοπικοί παραγοντες κατηγορούν τον κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ πως, με την ερώτηση του, συντάσσεται ουσιαστικά με τις τεχνικές εταιρείες και τους εργολάβους οι οποίοι ζητούν να πάρουν το έργο του οδοφωτισμού χωρίς να παρέχουν καμία εγγύηση μετά την ολοκλήρωση του έργου! Σε αντίθεση με τον δήμο που προκήρυξε διαγωνισμό και στον οποίο πήρα μέρος συνολικά 12 εταιρείες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, απορρίπτοντας ουσιαστικά τον ισχυρισμό του Κωστή Χατζηδάκη ότι πρόκειται για «φωτογραφικό διαγωνισμό».

Πηγή: avri.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας