Ξεπέρασε τα όρια συναγερμού η στάθμη στον Έβρο. Τεχνητή πλημμύρα στο Πύθιο-Άνοιξαν τα θυροφράγματα

Ξεπέρασε τα όρια συναγερμού η στάθμη στον Έβρο. Τεχνητή πλημμύρα στο Πύθιο-Άνοιξαν τα θυροφράγματα

Στην απόφαση να ανοίξουν τα θυροφράγματα στην περιοχή του Πυθίοιυ, όπου η στάθμη των νερών του ποταμού Έβρου ξεπέρασε τα όρια συναγερμού φτάνοντας στα 5.88 μέτρα (όριο συναγερμού 5.80) προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, για να μην σπάσουν τα αναχώματα και προκληθούν τεράστιες καταστροφές.

Gepostet von Κωστας Βενετίδης am Sonntag, 25. März 2018

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε μετά από συνεδρίαση του Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) στο Πύθιο, με την συμμετοχή εκτός του κ.Πέτροβιτς του δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Βενετίδη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, του στρατού, της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, να πλημμυρίσουν ελεγχόμενα και τεχνητά εκτάσεις 5.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Πυθίου και να εκτονωθεί έτσι κάπως η κατάσταση.

Στη συνέχεια ο κ.Πέτροβιτς βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη όπου συγκάλεσε το διευρυμένο Συντονιστικό (ΣΟΠ) της Περιφέρειας και έγινε επανεκτίμηση της κατάστασης. Οριστικοποιήθκε η απόφαση να ανοίξουν τα θυροφράγματα στο Πύθιο για εκτόνωση της κατάστασης και να μειωθεί ο κίνδυνος να σπάσουν τα αναχώματα με ανεξέλεγκτες καταστάσεις.