Ούτε μοναδικό, ούτε πρώτο το κόκκινο γλυπτό δίπλα στο Ηρώον, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων

Ούτε μοναδικό, ούτε πρώτο το κόκκινο γλυπτό δίπλα στο Ηρώον, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων

Η τοποθέτηση του κόκκινου γλυπτού που κατασκεύασε ο Κωστής Γεωργίου δίπλα ακριβώς στο Ηρώον των Βιζβίζηδων, ήταν ο σημαντικότερος λόγος που δημιουργήθηκαν πολλές αντιδράσεις στην Αλεξανδρούπολη, αφού οι απόψεις των περισσοτέρων είναι πως έπρεπε να επιλεγεί ένα άλλο σημείο.

Κι αυτό γιατί… επισκιάζει το μνημείο των Θρακών αγωνιστών της επανάστασης του 1821, της Δόμνας Βιζβίζη και του συζύγου της. Όμως ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, που όπως και στα άλλα ζητήματα δεν ακούει την άποψη του κόσμου αλλά κάνει του κεφαλιού του, επέμενε και μάλιστα συντόνισε ο ίδιος την τοποθέτηση δίπλα ακριβώς στο Ηρώον.

Ούτε μοναδικό, ούτε το πρώτο. Υπάρχει το

¨αδερφάκι” στην Βούλα και το “ξαδερρφάκι” στην Ίο

Σήμερα λοιπόν που θα γίνει η κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου, θα έχουμε… πρεμιέρα για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί και είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος που θα παραστεί. Αν δηλαδή και πόσο ενοχλητικό είναι αυτό το πολύ ψηλότερο και ογκωδέστερο κόκκινο κατασκεύασμα δίπλα στο μνημείο ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την λευτεριά της Ελλάδας απ’ τους Τούρκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωί πρωί, παρουσία Λαμπάκη, τοποθετήθηκε το γλυπτό δίπλα στο Ηρώον των Βισβίζηδων

Το ίδιο γλυπτό με της Αλεξανδρούπολης και όνομα ANATASIS στην κεντρική πλατεία Βούλας Αττικής

Επειδή πάντως πολύς λόγος έχει γίνει για την συγκεκριμένη δημιουργία του Κωστή Γεωργίου, να πούμε ότι το  “ANATASIS DELTA” ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ είναι και φυσικά ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ παρόμοιο του γλύπτη. Ακριβώς το ίδιο με την ονομασία “ANATASIS” υπάρχει στην πλατεία της Βούλας Αττικής, το “αδερφάκι” του δηλαδή που βγήκε από το ίδιο… καλούπι του χυτηρίου και ένα σχεδόν παρεμφερές, με 6 μόνο αθλητές αυτό, δηλαδή “ξαδερφάκι” στο ξενοδοχείο Λιοστάσι της Ίου με το όνομα DANCERS.

Το “ξαδερφάκι” του γλυπτού της Αλεξανδρούπολης σε ξενοδοχείο της Ίου

Μπορεί μάλιστα όπους μπει στο επίσημο σάιτ του Κωστή Γεωργίου να τα δει. Έτσι για να μην μας παραμυθιάζουν κάποιοι για την μοναδικότητα και την τεράστια καλλιτεχνική αξία του συγκεκριμένου γλυπτού της Αλεξανδρούπολης.