Ορεστιάδα: Συγκίνηση και χειροκροτήματα στους συγγενείς με το πανό συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς

Ορεστιάδα: Συγκίνηση και χειροκροτήματα στους συγγενείς με το πανό συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς

Φωτογραφίες: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΡΟΖΟΥΔΗΣ

Η χθεσινή παρέλαση στην Ορεστιάδα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον εορτασμό της απελευθέρωσης από τους Τούρκους, δεν ήταν όπως οι άλλες. Όχι τόσο λόγω της συμβολικής παρουσίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά γιατί το μυαλό, η σκέψη και η ψυχή όλων βισκόταν στους δυο στρατιωτικούς μας που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Σε αυτούς ήταν αφιερωμένη η χθεσινή παρέλαση και φυσικά κορυφαία στιγμή, εκεί όπου κορυφώθηκε η συγκίνηση, ήταν όταν συγγενείς του Ορεστιαδίτη λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης των άλλων τμημάτων, κρατώντας ένα πανό συμπαράστασης έκαναν την δική τους παρέλαση και καταχειροκρρτήθηκαν απ’ όλους. Με πρώτους τους επίσημους.

“ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ”, έγραφρ το πανό, ενώ ο κόσμος φώναζε “λευτεριά στα παλικάρια”.

Οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη δεν βρισκόταν στην παρέλαση, αλλά είχαν ήδη μεταβεί κατόπιν συννενόησης στο Δημαρχείο Ορεστιάδας, όπου μετά από λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους συνάντησε, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων κιαι φωτογράφων όπως ο ίδιος ζήτησε.

[post_gallery]