Οι Θρακιώτες μαζί με όλους τους Έλληνες του Ανόβερου, γιόρτασαν την εθνική επέτειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Θρακιώτες μαζί με όλους τους Έλληνες του Ανόβερου, γιόρτασαν την εθνική επέτειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Φορείς των Ελλήνων Ανόβερου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821. Στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας οι Έλληνες γέμισαν τον χώρο μπροστά από την όπερα και τίμησαν όλοι μαζί την μεγάλη αυτή μέρα του ΄Εθνους μας. Με τους Εβρίτες, τους Θρακιώτες φυσικά να δίδνουν δυναμικό παρόν για άλλη μια φορά.

Χαρακτηριστικά της εκδήλωσης ήταν ο παλμός, η συγκίνηση, η αγάπη του κόσμου προς την πατρίδα. Ρίγος εθνικής περηφάνειας να διαπερνά το πλήθος ακούγοντας τον Έλληνα Πρόξενο Γιώργο Αρναούτη στην ομιλία του να λέει, η πατρίδα μας δεν διεκδικεί τίποτα αλλά και δεν παραχωρεί τίποτα.

Μπορεί τα τελευταία 10 χρόνια να περνάμε μια οικονομική κρίση που μαστίζει τον ελληνικό λαό, παραμένουμε όμως ένα δυνατό κεφάλαιο μια υπολογίσιμη δύναμη μέσα στην Ευρωπαική Ένωση και στην περιοχή και αν χρειαστεί θα ξεπεράσουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας για την πατρίδα μας. Κορυφαία στιγμή ήταν όταν οι Έλληνες, με πρώτο τον Πρόξενο, τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο. Μια τέτοια στιγμή δεν περιγράφεται στο χαρτί με λέξεις, απλά πρέπει κάποιος να την ζήσει και να νοιώσει το μεγαλείο της Ελλάδας μας

Και στο τελος της εκδήλωσης ψάλλαμε ολοι μαζι τον εθνικό μας ύμνο.

Gepostet von Μίμης Παγανόπουλος am Sonntag, 25. März 2018

Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Ανόβερου, Δήμου Παπαδόπουλου. Ακολούθησαν εκπρόσωποι της γερμανικής κοινωνίας, η αναπληρωτής πρόεδρος περιφέρειας Ανόβερου η κυρία Petra Rudszvik (Stellvertretende Regionspräsidentin Hannover) και ο Δήμαρχος της πόλης του Ανόβερου ο κ. Stefan Schostok (Oberbürgermeister Hannover).

Οι ομιλίες έκλεισαν με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο του Αμβούργου Γεώργιο Αρναούτη ο οποίος πρέπει να τονίσουμε βρίσκεται πάντα κοντά στον ελληνισμό του Ανόβερου βοηθά και στηρίζει κάθε ελληνική δραστηριότητα. Στην συνέχεια χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς όπως αρμόζει στην ημέρα αυτή. 

 

. Πολλά συγχαρητήρια στους Φορείς των Ελλήνων Ανόβερου για την επιτυχία αυτή. Θα πρέπει να πούμε πως έγιναν πολλές συναντήσεις των διοικητικών συμβουλίων των Φορέων έτσι ώστε να προκύψει αυτή η επιτυχία. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τον εμπνευστή της όλης προσπάθειας, τον Αρχιμανδρίτη μας τον πατέρα Γεράσιμο Φραγκουλάκη, που στηρίζει, συμβουλεύει και καθοδηγεί τους Φορείς των Ελλήνων Ανόβερου.

Ο σύλλογός Θρακιωτών Ανόβερου εκπροσώπησε επάξια άλλη μια φορά την Θράκη μας στους Φορείς Ελλήνων Ανόβερου, σε αυτή την μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της όπερας του Ανόβερου, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821. 

Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου έδωσε την δική του παράσταση με θρακιώτικους ήχους, ο κόσμος χειροκρότησε τα παιδιά και εμείς στον σύλλογο είμαστε περήφανοι να βλέπουμε τα νιάτα της Θράκης μας να διαδίδουν την πολιτιστική μας παράδοση