Την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας ζητούν με κοινή επιστολή στον Ερντογάν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου και Καστοριάς

Την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας ζητούν με κοινή επιστολή στον Ερντογάν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου και Καστοριάς

Την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών Μητρετώδη Αγγέλου και Κούκλατζη Δημητρίου,  ζητούν με κοινή επιστολή τους στον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν, οι Μητροπολίτες Καστοριάς Σεραφείμ και Διδυμοτείχου Δαμασκηνός.

Οι δυο Ιεράρχες,  με αφορμή τις Άγιες μέρες του Πάσχα ζητούν την παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου ώστε να γιορτάσουν στα σπίτια τους  μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους. Να επισημάνουμε ότι ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης είναι από την Καστοριά και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης από την Ορεστιάδα.

Η επιστολή των δυο Μητροπολιτών,  που  εστάλη μέσω της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, έχει ως εξής

Προς

Τον Εξοχωτατον

Πρόεδρον της Τουρκικής Δημοκρατίας

κ. Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογαν

Εξοχωτατε κυριε Προεδρε

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες του Αγίου Πάσχα, της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής των Χριστιανών,  ως πνευματικοί οδηγοί των δυο στρατιωτικών , που από  1ης Μαρτίου ε.ε. κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, Αγγέλου Μητρετώδη, από την Καστοριά και Δημητρίου Κούκλατζη από την Ορεστιάδα, για καθαρά ανθρωπιστικούς και θρησκευτικούς λόγους ζητούμε την παρέμβαση Σας για την αποφυλάκιση τους και την επιστροφή τους στα σπίτια τους και τις οικογένειες τους, προκειμένου να γιορτάσουν μαζί με τους δικούς τους τις άγιες αυτές μέρες.

Προβαίνουμε σ αυτήν την πρωτοβουλία με την πεποίθηση και την βεβαιότητα ότι  ο σεβασμός στην πίστη του άλλου είναι μια πανανθρώπινη αξία, την οποία εμείς ως υπεύθυνοι ταγοί της πολιτικής και της θρησκείας οφείλουμε να υπηρετήσουμε.

ο Καστορίας ΣΕΡΑΦΕΙΜ                                                        ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ