Έσπασε ανάχωμα και στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου. Τεχνητή πλημμύρα και στην Κορνοφωλιά Σουφλίου(ΒΙΝΤΕΟ)

Έσπασε ανάχωμα και στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου. Τεχνητή πλημμύρα και στην Κορνοφωλιά Σουφλίου(ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ακόμα ανάχωμα, το παλιό που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ψαθάδες έξω απ’ το Διδυμότειχο, δεν άντεξε την έντονη πίεση των νερών και έσπασε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλη η περιοχή σε έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων και να φτάσουν τα νερά ως την σιδηροδρομική γραμμή. 

Gepostet von Yiannis Tzelas am Mittwoch, 28. März 2018

Παράλληλα, αποφασίστηκε και έγινε ήδη τεχνητή πλημμύρα στην περιοχή της Κορνοφωλιάς Σουφλίου, με αποτέλεσμα το νερό να καλύψει περίπου 5.000 στρέμματα και εκεί μετά το Πύθιο, σε μια προσπάθεια να πέσει η στάθμη του ποταμού Έβρου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς βρέθηκε στην περιοχή του Πυθίου και είχε επιτόπια επιθεώρηση της κατάστασης και σύσκεψης με τους αρμόδιους, αποτιμώντας την κατάσταση και προγραμματίζοντας τις επόμενες κινήσεις για αντιμετ΄βπιση της εξαιρετικά σοβαρής κατάστασης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς στο Πύθιο, όπου άνοιξαν τα θυροφράγματα και έγινε τεχνητή πλημύρα σε 5.000 στρέμματα

Οι ποσότητες νερού που απελευθερώνουν οι Βούλγαροι από το Ιβαήλοβγκραντ μεγαλώνουν συνέχεια, οι όγκοι νερού που φτάνουν στον ποταμό Έβρο μέσω του Τούντζα, του Άρδα, του Ερυθροποπτάμου αλλά και του Εργίνη από την Τουρκία και φτάνουν σε τεράστια επίπεδα, η στάθμη βρίσκεται μόνιμα πάνω από τα όρια συναγερμού και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο ακόμα θα αντέξουν τα βασικά αναχώματα.

Η αγωνία και ο προβληματισμός είναι έντονα στους αρμόδιους φορείς, όλοι βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή και στιγμή με στιγμή, ώρα με ώρα εξετάζουν τα δεδομένα και σκέφτονται λύσεις προκειμένου να εκτονωθεί έστω και για λίγο η κατάσταση. Το επόμενο 24ωρο θεωρείτε κρίσιμο κατά τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, και δυστυχώς ο εφιάλτης των πλημμυρών είναι και πάλι εδώ.

Πέτροβιτς: Είναι πιθανό να

έχουμε σπάσιμο αναχωμάτων

Μιλώντας μάλιστα στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Πέτροβιτς δεν αποκλείει και νέες θραύσεις αναχωμάτων, αφού ήδη τα νερά είναι πάνω από τα όρια του συναγερμού.