Κλήσεις σε οδηγούς της Αλεξανδρούπολης επειδή πάρκαραν σε χώρο που καταστηματάρχης ΠΑΡΑΤΥΠΑ διαγράμμισε ως ιδιωτικό πάρκινγκ

Κλήσεις σε οδηγούς της Αλεξανδρούπολης επειδή πάρκαραν σε χώρο που καταστηματάρχης ΠΑΡΑΤΥΠΑ διαγράμμισε ως ιδιωτικό πάρκινγκ

Αρκετοί οδηγοί στην Αλεξανδρούπολη αναγκάστηκαν να πληρώσουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα, επειδή άφησαν τα αυτοκίνητα τους στην οδό Δικαστηρίοων 42, όπου ο ιδιοκτήτης της καφετέριας που υπάρχει εκεί, είχε ΠΑΡΑΤΥΠΑ όπως αναφέρει επίσημο έγγραφο του δήμου, μετατρέψει με κίτρινη διαγράμμιση μήκους 11 μέτρων σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Χρειάστηκε η επιμονή ενός οδηγού που δέχθηκε κλήση για παράνομο παρκάρισμα στο συγκεκριμένο σημείο και μαζί αφαίρεση πινακίων, το ψάξιμο του θέματος, η ταλαιπωρία και το τρέξιμο στις αρμόδιες υπηρεσίες δήμου Αλεξανδρούπολης και Τροχαίας, για να αποδειχθεί η ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ που εδώ και χρόνια υπήρχε απ΄την πλευρά του συγκεκριμένου καταστηματάρχη, αλλά τελικά ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ. Γιατί και η κλήση δεν ίσχυσε και τις πινακίδες πήρε πίσω και με αφορμή όλη αυτή την διαδικασία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου υποχρέωσαν τον ιδιοκτήτη του γνωστού καφέ της πόλης, να συμμορφωθεί με όσα ισχύουν.

Ο καταστηματάρχης είχε όντως αγοράσει 4 θέσεις στάθμευσης μπροστά στην πολυκατοικία της οδού Δικαστηρίων 42 και μπορούσε να βάλει με διαγράμμιση απαγορευτικό  για παρκάρισμα, προκειμένου να μπαίνουν και να βγαίνουν τα αυτοκίνητα του, αρκεί ο συγκεκριμένος χώρος να μην χρησιμοποιείται για κάτι άλλο. Αυτός όμως στο χώρο που προβλέπονταν για την στάθμευση, έκανε προέκταση του cafe ιδιοκτησίας του και ανέπτυξε τραπεζοκαθίσματα. Τώρα τον χειμώνα μάλιστα τον έκανε στεγασμένο με ειδική λυόμενη κατασκευή. Παράλληλα είχε απαλλαγή και από την καταβολή δημοτικών τελών, επειδή ο χώρος προβλέπονταν για parking.

Το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, όπιυ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι αυτό που έκανε χρόνια τώρα ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης είναι ΠΑΡΑΤΥΠΟ

Συγχρόνως όμως χρησιμοποιούσε και τον δρόμο και συγκεκριμένα τα 11 μέτρα επί της οδού Δικαστηρίων, ως χώρο προσωπικής στάθμευσης και όποιος οδηγός είχε την ατυχία να παρκάρει εκεί, η Τροχαία του έδινε κλήση και του αφαιρούσε και τις πινακίδες. Μάλιστα στον διαγραμμισμένο με κίτρινο χρώμα προσωπικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Δικαστηρίων 42, είχε τοποθετήσει ο ίδιος μεταλλικές πινακίδες, κάτι που απαγορεύεται και είναι παράνομο μια και θεωρείται επικίνδυνο εμπόδιο που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Σε περίπτωσης  καταγγελίας το πρόστιμο που έπρεπε να πληρώσει είναι 300€.

Το μόνο που μπορεί να κάνει για να δείξει κάποιος ότι απαγορεύεται η στάθμευση, είναι η λωρίδες επί του οδοστρώματος και η επίδειξη πινακίδων μόνο στον τοίχο και όχι με πτυσόμενες ή σταθερές πινακίδες. Αυτό μόνο οι δήμοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Τελικά με την επιμονή του οδηγού και ενός φίλου του που “κυνήγησαν” το θέμα, ο καταστηματάρχης αναγκάστηκε χθες να αφαιρέσει τα τραπεζοκαθίσματα μπροστά από την πολυκατοικία και να καταργήσει την λυόμενη κατασκευή που χρησιμοποιούσε ως επέκταση του μαγαζιού του. Συμμορφώθηκε προς τις οδηγίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήου Αλεξανδρούπολης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τον χώρο ως πάρκινγκ και να έχει έτσι το δικαίωμα να απαγορεύει την στάθμευση και στα 11 μέτρα που είναι η πρόσοψη της πολυκατοικίας.

Τζάμπα οι… λεονταρισμοί του και η χρησιμοποίηση δικηγόρου, προκειμένου να μην δοθεί επικοινωνιακή έκταση στο θέμα. ΄Ολα αυτά τα χρόνια όμως δεν πλήρωνε δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ παράλληλα ουδείς γνωρίζει πόσοι οδηγοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν κλήσεις, επειδή έκαναν το λάθος να αφήσπουν το αυτοκίνητο τους σε σημείο που δεν είχε δικαίωμα ο καταστηματάρχης να έχει ορίσει ως προσωπικό χώρο στάθμευσης.

Με το έγγραφο του δήμου Αλεξανδρούπολης που μιλάει ξεκάθαρα για ΠΑΡΑΤΥΠΗ ενέργεια, ο οδηγός πήγε στην Τροχαία και πήρε πίσω τις πινακίδες και δεν πλήρωσε φυσικά ούτε την κλήση