Εμείς Χριστό, αυτοί Αλλάχ, όμως το ίδιο μας χτυπούν οι φυσικές καταστροφές(BINTEO+ φωτό)

Εμείς Χριστό, αυτοί Αλλάχ, όμως το ίδιο μας χτυπούν οι φυσικές καταστροφές(BINTEO+ φωτό)

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Εδώ και ένα μήνα η περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο του Παγκόσμιου ενδιαφέροντος θα μπορούσαμε να πούμε, λόγω της σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας από τους Τούρκους στις Κασταινές την 1η Μαρτίου και την συνεχιζόμενη αιχμαλωσία τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Gepostet von ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ am Mittwoch, 28. März 2018

Πολλά έχουν ακουστεί, ειπωθεί και γραφτεί για το συγκεκριμένο ζήτημα, σενάρια επί σεναρίων, δικαιολογημένη αγανάκτηση και εκνευρισμός στον Έβρο αλλά και όλη την Ελλάδα, για την απαράδεκτη τακτική της Τουρκίας να μην έχει ακόμα επιστρέψει στην πατρίδα, τον Καστοριανό ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον Ορεστιαδίτη λοχία Δημήτρη Κούκλατζη. Εκδηλώσεις συμπαράστασης, συλλαλητήρια, πολιτικά παιχνίδια και ελιγμοί.

Εκείνο που τονίζει όμως ο απλός κόσμος, τόσο του βορείου Έβρου αλλά και του νομού μας γενικότερα, καθώς και οι απλοί άνθρωποι της Αδριανούπολης, της οποίας η αγορά έχει πληγεί σημαντικά από το εμπάργκο των Ελλήνων, είναι ότι οι δυο περιοχές είναι… καταδικασμένες να ζουν δίπλα δίπλα, να είναι γείτονες και πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλές σχέσεις και να ζήσουν ειρηνικά και στο μέλλον.

Πύθιο ΕβρουΚάστρο και πλημμύρεςzissis-video

Gepostet von Zissis Konstantinidis am Mittwoch, 28. März 2018

Τα ισχυρά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών και ημερών, με τις συνεχείς βροχές και τις πλημμύρες, που στην περιοχή της Αδριανούπολης έχουν στοιχίσει ήδη ένα νεκρό και με τον Έβρο να είναι το ποτάμι που μας χωρίζει αλλά και μας ενώνει Έλληνες και Τούρκους, αποδεικνύουν ότι όπως λέει και το τραγούδι “εμείς Χριστό και αυτοί Αλλάχ”, αλλά μπροστά στην μανία της φύσης και τις καταστροφές είμαστε το ίδιο ανήμποροι. Μας χτυπούν με τον ίδιο τρόπο χιόνια, βροχές, χαλάζι και πλημμύρες. Και οι δυο μας λοιπόν αχ και βαχ με τα σοβαρά αυτά προβλήματα.

Τα ίδια και πολύ χειρότερα από την κατάσταση επιφυλακής και συνεργαρμού στον Έβρο, στην περιοχή του Κάραγατς και την Αδριανούπολη. Ο ποταμός Εργίνης έχει πλημμυρίσει και περιοχές της πόλης όπου κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί, έχουν σκεπαστεί από νερά.

Karaağaç yolu tunca ve meriç köprüleri yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Gepostet von Resul Oruçoğlu am Mittwoch, 28. März 2018

Οι γέφυρες τόσο του ποταμού Έβρου που βρίσκεται στο τουρκικό έδαφος, όσο και του Εργίνη, είναι κλειστές από την αστυνομία και απαγορεύεται η διέλευση γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Gepostet von Resul Oruçoğlu am Freitag, 23. März 2018

Ήδη οι Τούρκοι είχαν πριν λίγες μέρες έναν νεκρό 47χρονο σε προηγούμενες πλημμύρες και βρίσκονται και οι δικές της υπηρεσίεςσε κόκκινο συναγερμό.

Μάλιστα σε αντίθεση με την δική μας πλευρά, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής, αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες σε Αδριανούπολη, Οζουνκιοπρού(απέναντι από το Πύθιο) και διάφορα χωριά από την εκεί πλευρά του ΄Εβρου, μια και διάφορα σημεία των τουρκικών αναχωμάτων είναι χαμηλότερα από τα ελληνικά.

Κι επειδή πριν λίγες μέρες το χαλάζι πέρασε… ξυστά από τον Έβρο και έπληξε κυρίως κάποια χωριά του Τριγώνου χωρίς σημαντικές καταστροφές, δείτε τί συνέβη στην Αδριανούπολη και τον κακό χαμό που έγινε.

Gepostet von Resul Oruçoğlu am Dienstag, 27. März 2018

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*