Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ζητάει να κηρυχθεί ο νομός Έβρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ζητάει να κηρυχθεί ο νομός Έβρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να κηρυχθεί ανά πάσα στιγμή ο νομός Έβρου σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αν η κατάσταση με τον ποταμό Έβρο επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο και σπάσουν αναχώματα που θα οδηγήσουν σε εκτεταμμένες πλημμύρες, έχουν ήδη γίνει από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, επειδή βρίσκεται σε συνεχή “ανοιχτή γραμμή” με τους δημάρχους των τεσσάρων δήμων του νομού, Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, Σουφλίου Βαγγέλη πουλιλιό και Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ζήτησε να στείλουν αίτημα και αυτός θα το προωθήσει στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, ώστε με την σειρά του να το διαβιβάσει στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ήταν ο δήμος Αλεξανδρούπολης και με αίτημα που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας ζητάει κάτι τέτοιο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΜ–ΠΣΕΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αλεξανδρούπολη 28 / 3 / 2018
Αρ. Πρωτ.: 10104

Ταχ. Δ/νση : Κύπρου 11
Ταχ. Κώδικας : 68100 Αλεξανδρούπολη
Πληροφορίες : Α. Μάκρας
Τηλέφωνο : 2551350097
E-mail : politiki.prostasia@alexpolis.gr
ΠΡΟΣ:ΚΟΙΝ:
1. Γραφείο Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ

2. Δ/ση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Α.Μ.Θ
Δημοκρατίας 1, 69100
Κομοτηνή

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας
Π.Ε ΈβροΚαραολή & Δημητρίου 40, 68100 Αλεξανδρούπολη

Θέμα : «Κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής προστασίας περιοχών Δήμου Αλεξανδρούπολης»

Σας ενημερώνουμε ότι στην έκτακτη συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018. Παρουσιάστηκαν και συνεκτιμήθηκαν τα έως τώρα αποτελέσματα από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και τις έντονες χειμμαρικές απορροές που δημιούργησαν καθώς και της ανόδου της στάθμης του ποταμού Έβρου πέρα του ορίου συναγερμού.
Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι ήδη περιοχές των αγροκτημάτων Πέπλου, Κήπων και Γεμιστής της Δημοτικής Ενότητας Φερών καθώς και περισσότερα από χίλια στρέμματα στη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης έχουν κατακλυστεί από ύδατα από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις. Σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν στα αναχώματα του χειμάρρου Λουτρού τα οποία κινδυνεύουν με θραύση. Η στάθμη στη περιοχή του «Πετάλου» έχει ανέλθει σε 6,25 μέτρα με το όριο συναγερμού στα 6,00, καθιστώντας σαφή πλέον τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων από θραύση αναχωμάτων του ποταμού Έβρου.
Για τους λόγους αυτούς συζητήθηκε και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η υποβολή αιτήματος για την κήρυξη των παρακάτω περιοχών του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συγκεκριμένα:
a) Της Τ.Κ Άνθειας και Τ.Κ Λουτρού της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης
b) Της Τ.Κ Πέπλου, Τ.Κ Αρδανίου, Τ.Κ Δορίσκου, Τ.Κ Καβησσού, Τ.Κ Τριφυλλίου, Τ.Κ Πυλαίας και της Δ.Κ Φερών στο σύνολο της, στη Δημοτική Ενότητα Φερών.
Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Αντιδήμαρχος
Τ.Υ – Υπηρεσιών Δόμησης και Πολιτικής ΠροστασίαςΚουκουράβας Γεώργιος

Η στάθη των νερών στον Έβρο είναι πάνω από τα όρια συναγερμού, οι Βούλγαροι απελευθερώνουν απ’ το Ιβαήλοβγκραντ συνέχεια νέες τεράστιες σε όγκο ποσότητες νερών, οι Τούντας, Άρδας, Ερυθροπόταμος και Εργίνης διοχετεύουν νερά στον ΄Εβρο και κάποια δευτερεύοντα αναχώματα έχουν ήδη σπάσει σε Ψαθάδες, Θυμαριά. Παράλληλα έγινε τεχνητή διοχέτευση νερών και πλημμύρα σε Πύθιο και Κρνοφωλιά, χιλιάδες στρέμματα πκλημμύρισαν για να εκτονωθεί η κατάσταση και το πρόβλημα, αλλά αυτό παραμένει.

Όλη νύχτα οι πάντες βρίσκονταν σε ετοιμότητα, έκαναν εκτίμηση και αξιολόγηση της κατάστασης και προσπαθούσαν να βρουν λύση, ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη καταστροφή και κυρίως να μην γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Έχει ζητηθεί ήδη η ετοιμότητα και των ενόπλων μας δυνάμεων και σε συνεργασία με τους διοικητές των δύο Μεραρχιών, 12ης και 16ης, αν χρειαστεί θα επέμβει και ο στρατός.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*