“Πάγωσε” και ο ιατροδικαστής αντικρύζοντας κρεμασμένη την φοιτήτρια-μαθήτρια του

“Πάγωσε” και ο ιατροδικαστής αντικρύζοντας κρεμασμένη την φοιτήτρια-μαθήτρια του

Δεν “πάγωσαν” μόνο η φίλη της, ο κλειδαράς που “επιστρατεύθηκε” να ανοίξει την κλειστή πόρτα του διαμερίσματος και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν μετά, αντικρύζοντας την 19χρονη Βασιλική κρεμασμένη με μια ζώνη από τον σωλήνα του καλοριφέρ, στο διαμέρισμα που νοίκαζε στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Ακόμα και ο Ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης, που λόγω επαγγέλλματος έχουν δει πάρα πολλά τα μάτια του και είναι ψύχραιμος… κοκκάλωσε βλέποντας ότι πρόκειται για μια κοπέλα που φοιτούσε στο 1ο έτος της Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αφού ήταν μεταξύ αυτών που παρακολουθούσαν τα μαθήματα του στο ιατρικό δίκαιο.

Το μάθημα είναι επιλογής και ο κ.Παυλίδης διδάσκει μια φορά την εβδομάδα. Ο τραγική αυτόχειρας το είχε επιλέξει και πρόλαβε στους περίπου πέντε μήνες που βρισκόταν στην Ιατρική σχολή της Αλεξανδρούπολης να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα. Γι’ αυτό και η εμφάνιση της ήταν γνώριμη για τον ιατροδικαστή, που χθες διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή.  Μιλώντας στο protothema.gr, επεσήμανε ότι επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για αυτοκτονία.


«Επιβεβαιώσαμε τα αρχικά ευρήματα και μιλάμε για μια πράξη αυτοχειρίας. Η κοπέλα ήταν πρωτοετής φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με καταγωγή από την Αθήνα. Η 19χρονη κρεμάστηκε με μια ζώνη από σωλήνα του καλοριφέρ μέσα στο σπίτι όπου νοίκιαζε ως φοιτήτρια. Η κοπέλα είχε αφήσει ένα σημείωμα όπου απέδιδε την αυτοχειρία της σε έντονη ψυχολογική πίεση. Περισσότερες έρευνες διεξάγει η αστυνομία», αρκέστηκε να τονίσει ο κ.Παυλίδης.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της κοπέλας, που έφτασαν εσπευσμένα από την Αθήνα. Είναι απαρηγόρητοι και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το τεράστιο κακό που τους βρήκε. Έστειλαν το κορίτσι τους να ξεκινήσει σπουδές στην Ιατρική, μετά από τόσες αγωνίες, μελέτη χιλιάδων ωρών στο Λύκειο τα προηγούμενα χρόνια ως μαθήτρια για να πετύχει την εισαγωγή της στην συγκεκριμένη σχολή και τώρα θα την συνοδεύσουν νεκρή στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία τους ενημέρωσε για τους λόγους που ανέφερε στο σημείωμα της ότι την οδήγησαν να θέσει τέρμα στην ζωή τους με αυτό τον τόσο τραγικό τρόπο, δείχνοντας τους όσα έγραψε η κόρη τους λίγο πριν πεθάνει. “Δεν είναι ευχαριστημένη από τη ζωή μου”, είναι ένα απ’ όσα έγραψε λίγο πριν το απονενοημένο διάβημα της.