ΕΣΠΑΣΕ ανάχωμα στο Πραγγί. Πλημμύρισαν τα πάντα μέχρι το Διδυμότειχο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΣΠΑΣΕ ανάχωμα στο Πραγγί. Πλημμύρισαν τα πάντα μέχρι το Διδυμότειχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φόβοι που υπήρχαν για σπάσιμο των κύριων αναχωμάτων στον ποταμό Έβρο δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του χωριού Πραγγί, από τους τεράστιους όγκους νερού υπήρξε θραύση του αναχώματος και αμέσως πλημμύρισαν τεράστιες εκτάσεις και έφτασαν ως το Διδυμότειχο.

Όπως βλέπετε και στα βίντεο, όλη η περιοχή του Διδυμοτείχου από το Πραγγί, τους Πετράδες και το Ισαάκιο, έχει καλυφθεί από νερά κα είναι χαρακτηριστικό ότι αυτά έχουν περάσει και τον περιφερειακό και έχουν φτάσει στια παρυφές της πόλης. Μόνο ο περιφερειακός του Διδυμοτείχου και η σιδηροδρομική γραμμή φαίνονται.

Το Διδυμότειχο έχει και λίμνη πλέον. Τι άλλο θέλετε.

Gepostet von Apostolis Stathogamvros am Mittwoch, 28. März 2018

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν έχει γίνει εφικτό να διαπιστωθεί που ακριβώς έγινε το σπάσιμο του αναχώματος. Κι αυτό επειδή η πρόσβαση είναι αδύνατη λόγω της πλημμύρας και δεν μπορούν οι αρμόδιοι να μεταβούν στα αναχώματα του Πραγγίου, μια και μετά το χωριό  δεν είναι εφικτό να περάσει κάποιος.

Πάντως το σπάσιμο του αναχώματος έριξε την στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πυθίου όπου γίνονται οι μετρήσεις.