Τσίπρας για Βιομηχανία Ζάχαρης: Ψάχνουμε επενδυτή. ΘΑ αποζημιωθούν οι τευτλοπαραγωγοί

Τσίπρας για Βιομηχανία Ζάχαρης: Ψάχνουμε επενδυτή. ΘΑ αποζημιωθούν οι τευτλοπαραγωγοί

Τη στιγμή που η ΕΒΖ και οι τευτλοπαραγωγοί «φλέγονται», οι εξελίξεις θυμίζουν το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», οι αγρότες και οι εργαζόμενοι «κρέμονταν» κυριολεκτικά από τα χείλη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις και διαβεβαιώσεις, ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του χθς από τη Θεσσαλονίκη μάλλον αποφάσισε να «παίξει» λίγο ακόμη με τα νεύρα και την υπομονή τους.

Στη σύντομη αναφορά του, στην ομιλία του στο 11ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, ο Πρωθυπουργός επέλεξε τη λογική και τακτική της αοριστολογίας και γενικολογίας, μη δίνοντας σαφείς απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα.

Αρχικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα προβλήματα, τα οποία- όπως είπε- είναι γνωστά και αφορούν τις συσσωρευμένες παθογένειες χρόνων.

Για το μέλλον της βιομηχανίας, που είναι στην προκειμένη περίπτωση και η «ταμπακιέρα», ο Πρωθυπουργός δεν θέλησε να «ανοίξει τα χαρτιά του», ίσως επειδή δεν υπάρχουν «άσοι στο μανίκι του» και αποκάλυψε επί της ουσίας πως στρατηγικό σχέδιο για τη σωτηρία και βιωσιμότητα της ΕΒΖ δεν υπάρχει, αν δεν βρεθεί ιδιώτης επενδυτής.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Αναζητούμε έναν επενδυτή με όρους όμως που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης,» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στους απλήρωτους τευτλοπαραγωγούς, τους οποίους διαβεβαίωσε πως θα πληρωθούν μεν άμεσα, χωρίς ωστόσο να δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε ως… αποζημίωση, τα χρήματα που οφείλει η ΕΒΖ στους τευτλοπαραγωγούς από την περσινή σοδειά που παρέδωσαν, καλώντας τους ταυτόχρονα να σπείρουν και πάλι τεύτλα:

«Θέλω να διαβεβαιώσω για ένα πράγμα τους αγρότες, τους τευτλοπαραγωγούς. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης, άμεσα θα αποζημιωθούν για το προϊόν που παρέδωσαν και θα ενισχυθούν με τα ποσά εκείνα που είναι αναγκαία, για να καλλιεργήσουν και την επόμενη καλλιεργητική περίοδο».

Πηγή: newx.gr