Έσπασαν το «εμπάργκο» Πατρινοί εκδρομείς με πούλμαν! Πήγαν για ψώνια… στην Αδριανούπολη

Έσπασαν το «εμπάργκο» Πατρινοί εκδρομείς με πούλμαν! Πήγαν για ψώνια… στην Αδριανούπολη

Της κακομοίρας έγινε πριν από μερικές ημέρες στην διάρκεια εκδρομής Συλλόγου Συνταξιούχων και Εργαζομένων ΔΕΚΟ της Πάτρας, όταν στην διάρκεια εκδρομής που έκαναν στον Εβρο, κάποιοι αποφάσισαν να «περάσουν»… απέναντι για να κάνουν τα ψώνια τους στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της Πάτρας contraseolous.gr αλλά έγραψε και η εφημερίδα της πόλης “ΚΟΣΜΟΣ”, αν και άπαντες συζητούσαν το «εμπάργκο» στα Τουρκικά προϊόντα λόγω της γνωστής υπόθεσης με τους Ελληνες Στρατιωτικούς στην Ανδριανούπολη, κάποιοι θεώρησαν ότι έπρεπε να μεταβούν για ψώνια στην τουρκική πόλη όπου κρατούνται εδώ και ένα μήνα από τους Τούρκους οι δυο στρατιωτικοί μας.

Στο  λεωφορείο υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις. Κάποιοι στάθηκαν στο ύψος της περίστασης αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην «απόδραση» προς τα ανατολικά για τις… αγορές από τα Τουρκικά καταστήματα της Ανδριανούπολης, όμως άλλοι συνάδελφοί τους όχι απλά εξέφρασαν την επιθυμία να μεταβούν αλλά έφθασαν στο σημείο να διαφωνούν ανοιχτά με τους υπόλοιπους και να αιτιολογούν με «πάθος» την απόφασή τους.

Η υπόθεση συζητήθηκε έντονα στα γραφεία της υπηρεσίας όταν οι εκδρομείς επέστρεψαν, ενώ ετέθη ως ζήτημα και μεταξύ των συνδικαλιστών! Οσοι πάντως πήγαν στην Ανδριανούπολη, επέστρεψαν… με γεμάτες σακούλες!

Κατά τα άλλα (αν εξαιρέσουμε τους Πατρινούς εκδρομείς) μαύρες πλερέζες έχουν βάλει οι έμποροι και όλοι οι καταστηματάρχες της Αδριανούπολης, που είδαν τις προηγούμενες ημέρες να μην υπάρχουν καθόλου Έλληνες στην τουρκική πόλη, διαμαρτυρόμενοι γιατί  στις φυλακές της κρατούνται οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί.

Πηγή: contraseolous.gr