Καίσας: Δεν πλημμυρίζει πρώτη φορά ο Έβρος, ούτε πρώτη χρονιά θα σπείρουν οι αγρότες και τον Μάη”

Καίσας: Δεν πλημμυρίζει πρώτη φορά ο Έβρος, ούτε πρώτη χρονιά θα σπείρουν οι αγρότες και τον Μάη”

Αφού πέρασε μια βδομάδα από το ξεκίνημα των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησαν οι πλημμύρες στο νομό Έβρου και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καλυφθεί από νερά, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας, που όλο αυτό το διάστημα ήταν… εξαφανισμένος, όπως και οι επίσης κυβερνητικοί συνάδερφοι του Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, πήρε θέση στο σοβαρό πρόβλημα.

Σε συνέντευξη του στο ΔΕΛΤΑ TV, ο κ.Καίσας μίλησε για τις πλημμύρες στον Έβρο, αλλά και την συνάντηση που είχε με Βούλγαρους Βουλευτές και συζήτησαν την καλύτερη συνεργασία των δύο χωρών και των ακριτικών μας περιοχών, στο θέμα διαχείρισης των υδάτων από την πλευρά των γειτόνων μας, ώστε να μην αφήνουν τεράδτιες ποσότητες από τα φράγματα τους και πλημμυρίζει ο Έβρος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις καλλιέργειες που πλημμύρισαν και όπως τόνισε οι μονοετείς θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, αλλά παράλληλα είπε ότι “Δεν είναι η πρώτη φορά που πλημμυρίζει ο Έβρος, ούτε η πρώτη φορά που οι αγρότες θα σπείρουν τον Μάιο. Αυτά είναι γνωστά πράγματα”.

Προσπάθησε δηλαδή να δικαιολογήσει την κατάσταση και να αποσείσει τις ευθύνες της Κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα κρατάει δεκαετίες και χρειάζονται παρεμβάσεις που θα το λύσουν οριστικά.