“Μπαμπά τελείωσε η καριέρα μου στον Ελληνικό Στρατό”; Το ξέσπασμα του φυλακισμένου στρατιωτικού μας

“Μπαμπά τελείωσε η καριέρα μου στον Ελληνικό Στρατό”; Το ξέσπασμα του φυλακισμένου στρατιωτικού μας

Οι ώρες και οι μέρες περνούν βασανιστικά στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, αφού συμπληρώθηκε ένας μήνας και κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό ακόμη θα παραμένουν έγκλειστοι.

Ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, που συνελήφθησαν από τουρκικό περίπολο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές, από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, αυτοί και οι οικογένειές τους ζουν έναν εφιάλτη.

Η αισιοδοξία των πρώτων ημερών ότι είναι θέμα ωρών ή το πολύ μερικών ημερών να λυθεί το ζήτημα, έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση και στο φόβο ότι οι Τούρκοι μπορεί να τους κρατήσουν παρανόμως μέσα για πολύ καιρό.

Όσο δεν γίνεται γνωστό το κατηγορητήριο, τόσο οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές. Οι γονείς κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου της Παρασκευής, ενημέρωσαν τα παιδιά τους για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης, ενώ παρά τις επίμονες πιέσεις των δυο δικηγόρων, το δικαστήριο δεν ορίζει δικάσιμο.

Τα τελευταία νέα έκαναν τον ανθυπολοχαγό Μητρετώδη να ξεσπάσει για πρώτη φορά κατά την επίσκεψη των γονιών του.

«Πατέρα τώρα καταστράφηκε η καριέρα μου; Πώς θα μπορέσω να σταθώ πάλι σαν αξιωματικός, πώς θα διοικήσω στρατιώτες που θα ξέρουν ότι έπεσα σε χέρια Τούρκων χωρίς να αντιδράσω και να προβάλω αντίσταση» φέρεται να είπε ο ανθυπολοχαγός.

Την ερχόμενη εβδομάδα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το επισκεπτήριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού είναι Μεγάλη Παρασκευή και υπάρχει αργία στο ελληνικό Προξενείο. Σε όλες τις επισκέψεις άλλωστε στην φυλακή, τους γονείς συνοδεύει η πρόξενος μας Σωτηρία Θεοχαρίδου.

Πηγή: newsbomb.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*