Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων υπηρεσιακών παραγόντων το μεσημέρι στη γέφυρα Κήπων. Τί συζήτησαν

Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων υπηρεσιακών παραγόντων το μεσημέρι στη γέφυρα Κήπων. Τί συζήτησαν

Τεχνική συνάντηση μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων Ελλάδας και Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη γέφυρα Κήπων Έβρου, μετά από συνεννόηση που υπήρξε τηλεφωνικά τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να εξεταστεί από κοινού ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί τις δυο χώρες.

Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, δεν ήταν όπως θα πήγαινε το μυαλό αρκετών το θέμα της συνεχιζόμενης φυλάκισης των δύο στρατιωτικών μας, αλλά η από κοινού πρώτη εκτίμηση του φαινομένου των πλημμυρών, εκατέρωθεν της κοίτης του διασυνοριακού ποταμού Έβρου. Από την επαφές των δυο κλιμακίων προέκυψε ότι το φαινόμενο παραμένει έντονο, εν τούτοις η διαχείριση του από τις δύο πλευρές ήταν η ενδεδειγμένη, καθώς αποσοβήθηκε η απειλή για κατοικημένες περιοχές.

Στην συνάντηση που περιελάμβανε, με ειδικό πλωτό σύστημα ιδιοκτησίας της τουρκικής πλευράς, μετρήσεις ροών του ποταμού Έβρου, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ή ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ από την Τουρκία, στελέχη της Κρατικής Υπηρεσίας Υδάτων (DSI).