Αλεξανδρούπολη: Το Σωματείο Αξιωματικών Αστυνομίας Τ.Ε.Μ.Α. (“ΑΞΙ.Α Τ.Ε.Μ.Α.”)  είναι πλέον γεγονός

Αλεξανδρούπολη: Το Σωματείο Αξιωματικών Αστυνομίας Τ.Ε.Μ.Α. (“ΑΞΙ.Α Τ.Ε.Μ.Α.”) είναι πλέον γεγονός

Την σύσταση ενός νέου αστικού σωματείου Αξιωματικών Αστυνομίας προερχόμενων από το Τ.Ε.Μ.Α, με τον διακριτική τίτλο “ΑΞΙ.Α Τ.Ε.Μ.Α.” και έδρα την Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε το διοικητικό του συμβούλιο. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του:
“Ένα όραμα χρόνων, πήρε σάρκα και οστά. Το Σωματείο Αξιωματικών Αστυνομίας προερχομένων εκ του Τ.Ε.Μ.Α., είναι πλέον γεγονός, με το διακριτικό τίτλο “ΑΞΙ.Α Τ.Ε.Μ.Α.”
Η προσπάθεια ετών – η οποία στις μέρες μας έχει κορυφωθεί – να απαξιωθεί η κατηγορία μας και να υποβαθμιστεί η αξία μας, κατέστησε αδήριτη την ανάγκη ίδρυσης αυτού του σωματείου, σκοπός του οποίου, συν τοις άλλοις, είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του.

Η ανέλιξή μας, από το πρώτο σκαλοπάτι στην κλίμακα της ιεραρχίας, ωςαστυφύλακες, στα υψηλότερα σκαλοπάτια του Σώματος, κατόπιν συνεχών καιαπαιτητικών εσωτερικών εξετάσεων, μας γέμισαν με γνώσεις κι εμπειρίες. Κατά τηδιαδρομή μας, νιώσαμε τη μοναξιά του αστυνομικού σκοπού, την αδρεναλίνη του πληρώματος σε περιπολικό, την υπευθυνότητα του αξιωματικού υπηρεσίας και την ευθύνη της διοίκησης. Μάθαμε, πρώτα να κωπηλατούμε κι ύστερα αξιωθήκαμε νακρατήσουμε το πηδάλιο. Μάθαμε να διοικούμαστε, προτού διοικήσουμε. Αυτές οι γνώσεις, αυτή η εμπειρία, αυτή η διαδρομή, θέλουμε και πρέπει να γίνουν σεβαστές.

Σεβόμαστε τους αγώνες και τις κατακτήσεις των συνδικαλιστικών μας ενώσεων, χωρίς τις οποίες, ο Έλληνας αστυνομικός θα βίωνε καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα.
Είμαστε σάρκα από τη σάρκα τους, είμαστε δίπλα τους, είμαστε μαζί τους. Δεν θέλουμε να τις υποκαταστήσουμε. Δεν θέλουμε να χτίσουμε τοίχους, αλλά γέφυρες. Δεν θέλουμε να διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε. Απαιτούμε όμως, την αναγνώριση της αξίας μας και το σεβασμό των κόπων, των θυσιών και της διαδρομής μας.
Με γνώμονα τα ανωτέρω, θα πορευτούμε ως φορέας στήριξης των Ενώσεών μας, προσφέροντας την εμπειρία μας και τη δυναμική μας, προασπίζοντας συγχρόνως, αταλάντευτα και ανυποχώρητα, τα δίκαια αιτήματα των μελών μας.-

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ