Προς ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Ξέρετε, ο Έβρος είναι πλημυρισμένος μια βδομάδα

Προς ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Ξέρετε, ο Έβρος είναι πλημυρισμένος μια βδομάδα

Έχει περάσει μια βδομάδα που ο νομός Έβρου περνάει δύσκολες στιγμές από τις πλημμύρες και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των παρέβιρων περιοχών δραματικές. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού πάνω από 65.000 στρέμματα έχουν κατακλυστεί απ’ τα νερά, οι καταστροφές στις καλλιέργειες είναι τεράστιες και στις άλλες περιοχές δεν ξέρουν πότε θα σπείρουν.

Ο νομός κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά κανένα στέλεχος της Κυβέρνησης δεν έχει όλο αυτό το διάστημα εμφανιστεί. Αλήθεια, εκείνη η υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνη Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, προερχόμενη για να θυμόμαστε κιόλας από τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, που είναι; Άκουσε τίποτα για τις δύσκολες ώρες που περνάει ο νομός Έβρου ή περιμένει να αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι Σέρρες όπου εκλέγεται για να εμφανιστεί;

Πέτροβιτς: Κανένας υτπουργός δεν

ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση στον Έβρο

Την παντελή απουσία κάποιου υπουργού της Κυβέρνησης επεσήμανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό. “Ο μόνος που επικοινώνησε μαζί μας όλες αυτές τις μέρες, είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ.Καπάκης. Κανένας άλλος από την Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε και πολύ περισσότερο δεν ήρθε στην περιοχή.

Ούτε από το υπουργείο Εσωτερικών, ούτε από το υπουργείο Υποδομών που είναι καθ ύλην αρμόδιο για τα αναχώματα και τα ποτάμια, ούτε από το υπουργειο Μακεδονίας-Θράκης. Μόνοι μας παλεύουμε, η Περιφέρεια, οι δήμοι, η Πολιτική Προστασία, ο στρατός, η Πυροσβεστική, οι κάτοικοι, εντελώς μόνοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Δυστυχώς ούτε ένα τηλεφώνημα συμπαράστασης και ενδιαφέροντος από κάποιον υπουργό για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

Ακόμα και την επικοινωνία με την βουλγαρική πλευρά εγώ την έκανα μέσω του πρέσβη μας κ.Βασιλοκωσταντάκη, για να ελεγχθούν οι αποδεσμεύσεις υδάτων από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ και όχι από το αρμόδιο υπουργείο”.