Διδυμότειχο: Επίσκεψη της Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού. Τί είπε για Τέμενος, Βυζαντινό Μουσείο, Πλωτινόπολη

Διδυμότειχο: Επίσκεψη της Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού. Τί είπε για Τέμενος, Βυζαντινό Μουσείο, Πλωτινόπολη

Επίσκεψη στο Διδυμότειχο πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, άσχετα αν ο δήμος της πόλης απέφυγε να την δημοσιοποιήσει. 

Από την στιγμή άλλωστε που έληξαν οι 8μηνες συμβάσεις των δύο υπαλλήλων που ασχολούνταν με την  έκδοση δελτίων τύπου, για ελάχιστα που αφορούν τις δραστηριότητες της πόλης υπάρχει ενημέρωση. Τέλος πάντων. Η κ.Βλαζάκη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, παρουσία του Αντιδημάρχου Γιάννη Τοπαλούδη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων και αφού της έγινε ενημέρωση εφ όλης της ύλης για τα θέματα και τα προβλήματα που αφορούν τον τομέα του πολιτισμού, έδωσε κάποιες απαντήσεις.

Η Γ.Γ. του υπουργείο Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη(δεξιά) σε παλαιότερη επίσκεψη της στο Διδυμότειχο με την υπουργό Λυδία Κονιόρδου

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι:

  1. Θα γίνει πρόσληψη ενός μόνιμου φύλακα για το Βυζαντινό Μουσείο και παράλληλα με τους συμβασιούχους που προσλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το μουσείο. Μάλιστα γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει για το νομό Έβρου πρόσληψη μόνιμου φύλακα και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και ενός νυχτοφύλακα για την Σαμοθράκη.
  2. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η απομάκρυνση των υλικών που υπάρχουν μέσα στο Τέμενος Βαγιαζήτ, το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά του Μαρτίου του 2017. Παράλληλα θα προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή της στέγης, όπως ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κατά την πρόσφατη επίσκεψη της.
  3. Στο θέμα του σκεπάστρου της Πλωτινόπολης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ακύρωσε την σχετική μελέτη που είχε κατατεθεί και βασιστεί στα όσα έστειλε στις υπηρεσίες του δήμου Διδυμοτείχου το υπουργείο. Αποφασίστηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να κατατεθεί νέα μελέτη.
  4. Η κ.Βλαζάκη δεν μπόρεσε να δεσμευθεί πότε θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του Βυζαντινού μουσείου, αφού και η ίδια παραδέχθηκε πως για να συμβεί αυτό απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και όπως επισημάναμε, με το ζόρι θα προσληφθεί ένας φύλακας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*