Πολύ ψηλότερα από την Περιφέρεια… κοιτάει ο Πουλιλιός

Πολύ ψηλότερα από την Περιφέρεια… κοιτάει ο Πουλιλιός

Τις τελευταίες ημέρες, άρχισε να γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός να είναι υποψήφιος στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διεκδικώντας κάτι περισσότερο από την θέση του δημάρχου Σουφλίου. Άλλωστε στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, ως Πρόεδρος αρχικά της Κοινότητας Λαβάρων, δήμαρχος Ορφέα και στη συνέχεια δήμαρχος Σουφλίου, έχει πλέον δεκαετίες.

Στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του MAXIMUM FM, ό κ.Πουλιλιός ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό για τα σενάρια που ακούγονται περί πιθανής υποψηφιότητας του στην Περιφέρεια. Ο ίδιος απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε, λέγοντας ότι: “Με ενδιαφέρει η αυτοδιοίκηση. Είναι πολύ νωρίς γι’ αυτά τα πράγματα. Θα ζήσουμε στο πετσί μας φοβάμαι και άλλες πλημμύρες. Έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο ακόμα για τις εκλογές. Δεν είναι της ώρας αυτά.

Είμαι δήμαρχος Σουφλίου αυτή την στιγμή και αυτό υπηρετώ. Ίδωμεν τί θα γίνει στο μέλλον. Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση. Να πάμε στην εκλλησία να κάνουμε καμιά προσευχή για τα δυο παιδιά μας που είναι φυλακισμένα στην Τουρκία να γυρίσουν με το καλό πίσω”, αρκέστηκε να συμπληρώσει ο δήμαρχος Σουφλίου και παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε απέφυγε να δώσει συγκεκριμκένη απάντηση.

Οι δικές μας πληροφορίες πάντως, λένε ότι ο Βαγγέλης Πουλιλιός σκέφτεται και κοιτάει… πολύ ψηλότερα από την Περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Βουλή. Θα ήθελε δηλαδή να είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας του νομού Έβρου στις επόμενες εκλογές και να εκπροσωπήσει την περιοχή του Σουφλίου, όπου σε όσα ονόματα έχουν αναφερθεί και γραφτεί ως τώρα, δεν υπάρχει κάποιος ή κάποια που να κατάγεται από την συγκεκριμένη επαρχία του Έβρου.

Άλλωστε έχει μια μακρά και πετυχημένη συνολικά διαδρομή στα αυτοδιοικητικά πράγματα, είναι έμπειρος και γνωρίζει τα προβλήματα και τα θέματα του νομού, έχει αποδοχή σε όλο το νομό, ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο και ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ως δήμαρχος Σουφλίου συνεργάζεται άψογα με την σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, στο θέμα του μουσείου Τζίβρε και της αξιοποίησης που έχει αρχίσει η εταιρεία της κ.Μητσοτάκη σε συνεργασία με την τοπική ετυαιρεία του Κώστα Μουχταρίδη. Ο κ.Πουλιλιός στήριξε την συγκεκριμένη προσπάθεια ανάδειξης του μεταξιού και μέσω αυτού της πόλης του Σουφλίου και έχει αναπτύξει πολύ καλές και φιλικές σχέσεις με την κ.Μητσοτάκη. Άλλωστε δεν είναι χθεσινός ούτε στα πολιτικά πράγματα της περιοχής μας, ούτε φυσικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ενδεχόμενο ανάμ,ιξης του στις Περιφερειακές εκλογές ακούγεται καιρό, όμως ως πρώην δήμαρχος τόσα χρόνια, δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος παρά μόνο για θέση Αντιπεριφερειάρχη. Στον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, η θέση αυτή είναι όμως ήδη “κλεισμένη” από το νυν Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Σε άλλον συνδυασμό που να ανήκει στον ευρύτερο χώρο της συντηρητικής παράταξης, για τον οποίο ακούγεται ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κόντρα σε αυτόν που θα στηρίξει επίσημα το κόμμα, δεν θα μπορούσε να πάει, λόγω της πολύ καλής σχέσης με την κ.Μαρέβα Μητσοτάκη που αναφέραμε.

Βλέπει λοιπόν με πολύ καλό μάτι μια πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα του, αλλά το θέμα είναι πόσοι θα χωρέσουν τελικά στις 6 θέσεις του ψηφοδελτίου της Ν.Δ στον Έβρο, όπου εκείνοι  και εκείνες που θέλουν να είναι υποψήφιοι έχουν ήδη ξεπεράσει τους 20 προ πολλού.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*