Κρουαζιερόπλοιο φέρνει Βρετανούς τουρίστες Μεγάλη Εβδομάδα στηΣαμοθράκη

Κρουαζιερόπλοιο φέρνει Βρετανούς τουρίστες Μεγάλη Εβδομάδα στηΣαμοθράκη

Μια ευχάριστη είδηση για την Σαμοθράκη φέρνει το κρουαζιερόπλοιο «Serenissima», που έκανε χθες «ποδαρικό» για τη φετινή τουριστική σεζόν, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κατέπλευσε στις 8 το πρωί από την Καβάλα με 52 άτομα πλήρωμα, μεταφέροντας 82 τουρίστες, στην πλειονότητά τους από τη Μ. Βρετανία.

Το κρουαζιερόπλοιο, σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων, θα παραμείνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως και σήμερα Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018, οπότε και θα αποβιβαστούν οι επιβάτες του. Απόψε στις 23:00, αφού επιβιβαστούν οι 87 νέοι επιβάτες του, στην πλειονότητά τους και πάλι από τη Μ. Βρετανία, το «Serenissima» θα αποπλεύσει, με προορισμό τη Σαμοθράκη.

Οι τουρίστες θα αποβιβαστούν στο όμορφο νησί του Έβρου για να επισκεφθούν ενδιαφέροντα σημεία του, αν και η κατάσταση σίγουρα δεν είναι και η ιδανικότερη, αφού δεν έχει υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, οι 82 τουρίστες πραγματοποιούν οργανωμένες περιηγήσεις στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως στη Βεργίνα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπάλληλος της «Κοσμάτος» Βασίλης Παπαβασιλείου.

Πηγή: in.gr