Διδυμότειχο: Δικηγόρος, γιατρός και… εκτός έδρας, στα σενάρια για τους υποψήφιους δημάρχους

Διδυμότειχο: Δικηγόρος, γιατρός και… εκτός έδρας, στα σενάρια για τους υποψήφιους δημάρχους

Μπορεί να μας χωρίζει 1,5 χρόνος από την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη όπου γίνονται συζητήσεις, επαφές, συναντήσεις και υπάρχουν σενάρια για τους πιθανούς υποψήφιους. Το ίδιο έχει ξεκινήσει και στο Διδυμότειχο, των πολλών και σοβαρών προβλημάτων.

Ο νυν δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, δεν κατάφερε να τα επιλύσει ούτε στην δεύτερη θητεία του, αλλά έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία να είναι ξανά υποψήφιο,ς αν και είναι άνω των 70 ετών κιαι θα περίμενε κανείς να αποχωρήσει. Ο αντίπαλος του τις δυο προηγούμενες φορές και πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης, είναι άγνωστο ακόμα τί θα πράξει, αφού δεν έχει δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, ενώ η Βάγια Καραφείζη όλα δείχνουν ότι θα συγκροτήσει και πάλι συνδυασμό για να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του δήμου Διδυμοτείχου.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον δυο νέα πρόσωπα στις επόμενες εκλογές και ήδη υπάρχουν παρασκηνιακές ζυμώσεις, που άλλες γίνονται γνωστές γιατί συμβαίνουν μέσα στην πόλη ή σε κάποια χωριά της περιοχής και άλλες σε διαφορετικά μέρη του νομού ΄Εβρου ή ακόμα και εκτός αυτού.

Τα σενάρια αναφέρουν ότι ένας δικηγόρος και ένας γιατρός του Διδυμοτείχου, έχουν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον να αναμιχθούν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και ακόμα δείχνουν διστακτικοί να το δημοσιοποιήσουν ή να κάνουν φανερές κινήσεις.Έχουν κάποιους ενδοιασμούς, περιμένοντας τις εξελίξεις και να οριστικοποιηθεί το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει και μετά ανάλογα θα κινηθούν.

Τέλος, υπάρχει και μια περίπτωση (κατ’ άλλους δύο) προσώπων που δεν μένουν στην πόλη του Διδυμοτείχου, αλλά είναι δημότες της και έχουν δεχθεί κρούσεις και βολιδοσκοπήσεις για το ενδεχόμενο να ηγηθούν συνδυασμού που θα διεκδικήσει τη δημοτική αρχή. Οι προτάσεις προέρχονται από τοπικούς παράγοντες που αγωνιούν για το μέλλον της πόλης, αφού τα προβλήματα όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται και η κατάσταση δεν είναι απλά στάσιμη, αλλά αρνητική και κινδυνεύει να γίνει μη αναστρέψιμη.

Μοιραστείτε το άρθρο

4 Σχόλια

  1. ακούγεται για δημότη κάτοικο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είναι σε υπηρεσία η οποία ελέγχει τον δήμο

  2. άραγε εάν είναι αυτός που γράφεις Σταυρο, αξίζει να βάλει υποψηφιότητα, ο Παρασκευάς έχει δύναμη

  3. να καθήσει στην Αλεξανδρουπολη, εάν ηθελε να γινει δήμαρχος να μην εφευγε. Μεταγραφες δεν θελουμε . Εγω θα τον υποστηριζα εάν ηταν στο Διδυμοτειχο. Μιλαμε για τον – Μανιατη – ετσι Αποστολη.

  4. Ο Παρασκευας μπορει να χασει τις εκλογες εάν ενωθουν οι αντίπαλοι του

Απάντηση