“Το ρεύμα των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων πρέπει να το πληρώνει το Κράτος, όχι οι αγρότες”

“Το ρεύμα των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων πρέπει να το πληρώνει το Κράτος, όχι οι αγρότες”

Ξεκάθαρη θέση για το θέμα των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος  των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, επισημαίνοντας ότι έχει ζητηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πληρώνονται από κρατικό φορέα και όχι φυσικά από τους αγρότες.  

Όπως επισημαίνει ο κ.Πέτροβιτς για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα που δικαιολογημένει έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών του νομού μας: «Ζητήσαμε, για πολλοστή φορά, την παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα των λογαριασμών που επιβαρύνονται οι αγρότες του Έβρου, για τη λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων. Είναι εύλογο, πως τα αντλιοστάσια αυτά που λειτουργούν για την αποστράγγιση εκτάσεων από πλημμύρες ποταμών, ρεμάτων και ομβρίων υδάτων, είναι ευθύνη του κράτους.
Τονίσαμε στο υπουργείο, πως οι παραγωγοί θα πρέπει να καταβάλλουν στον κάθε ΤΟΕΒ, μόνο τις εισφορές που τους αναλογούν για τα αρδευτικά αντλιοστάσια, χωρίς την επιπλέον δαπάνη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων. Ταυτόχρονα, εισηγηθήκαμε στο υπουργείο, τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων – όπως συνέβαινε στο παρελθόν – να τους αναλάβει κρατικός φορέας, καθώς οι πληγέντες από πλημμύρες και καταστροφές αγρότες του Έβρου, δεν αντέχουν αυτό το επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος! 

Θεωρούμε το αίτημα μας καθ’ όλα δίκαιο, καθώς οι αγρότες μας υπόκεινται διαρκώς – όπως και τώρα – στις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών, με συνέπεια η ύπαιθρος του Έβρου να ερημώνει. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα και θετικά», επεσήμανε χαχακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης ΄Εβρου.