Επίθεση Λαμπάκη κατά Χατζηδάκη: “Θα το πληρώσει ακριβά που έριξε τόνους λάσπη στο πρόσωπο μου”

Επίθεση Λαμπάκη κατά Χατζηδάκη: “Θα το πληρώσει ακριβά που έριξε τόνους λάσπη στο πρόσωπο μου”

Ευθεία επίθεση στον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που σε δεύτερο βαθμό δικαίωσε την δημοτική αρχή και τον ίδιο προσωπικά για τον διαγωνισμό προμήθειας φωτισμού LED, 

Μιλώντας το πρωί στον MAXIMUM FM και την εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, ο κ.Λαμπάκης εμφανίστηκε λάβρος κατά του Κωστή Χατζηδάκη, εναντίον του οποίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά αν δεν του ζητήσει έγγραφη συγνώμη, ενώ χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις λέγοντας ότι εξυπηρετεί συμφέροντα εργολάβων. “Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος Χατζηδάκης, δεν έβλεπε και δεν μπορούσε να πληροφορηθεί πριν κάνει αυτό το βλακώδες ταυτόχρονα και λασπολόγικο από κάθε άποψη και συκοφαντικό κείμενο του ως ερώτηση; Δεν μπορούσε να πληροφορηθεί τουλάχιστον ότι είναι προμήθεια και ότι ο βασικός άξονας αυτής της υπόθεσης ήταν πως πρόκειται για προμήθεια και όχι τεχνικό έργο; Και πήγε και μου έβαλε όλη την ιστορία όπως την έβαλαν οι εργολάβοι ανάδοχοι του ΣΑΤΕ που αναλαμβάνουν τεχνικά έργα;

Έκανε την… μαλαστούπα μόνος του ο Χατζηδάκης. Ντροπή

Εάν δεν μπορεί να τα δει ένας Αντιπρόεδρος τόσο μεγάλου κόμματος, τότε τί να πω. Ντροπή. Βέβαια για να μην φανώ άδικος, δεν έχει καμιά σχέση ο Μητσοτάκης με την υπόθεση αυτή. Αντιπρόεδρος είναι ο ένας, δεύτερος τη τάξει, αλλά την έκανε την… μαλαστούπα μόνος του. Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέπραξε σε αυτό. Ο άνθρωπος δεν γνώριζε κιόλας, απ’ ότι αντιλαμβάνομαι και έχω πληροφορηθεί. Ήταν μια ανόητη κίνηση, όπου πέρα της ανοησίας προκύπτει ότι συνετάγη με συμφέροντα εργολάβων. Αφού έβαλε το ίδιο το κείμενο των εργολάβων του ΣΑΤΕ. Ακριβώς το ίδιο το κείμενο, με κόμμα και τελεία.

Και τα είπε αυτά μια βδομάδα πριν βγει η απόφαση απ’ το Ελεγκτρικό συνέδριο και ενώ εκρεμμούσε στο δικαστήριο. Πολιτικός που προσπαθεί να επηρεάσει το δικαστήριο με όλα αυτά που έκανε ο κ.Χατζηδάκης, για μένα είναι ανάξιος πολιτικός. Διότι πρέπει να έχει υπόψιν του ότι οι εξουσίες δεν διασταυρώνονται, ότι η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη και πρέπει ο κάθε άνθρωπος που αγαπάει το Σύνταγμα και το τηρεί, να αφήνει την Δικαιοσύνη να αποφασίζει ανεπηρέαστη.

Ήταν λάθος του ή ταύτιση συμφερόντων; Να βγει και να πει, Κατασυκοφάντησε έναν δήμαρχο ο οποίος ανήκει ιδεολογικά στον ίδιο χώρο. Όφειλε να έχει αλληλεγγύη απέναντι στους ανθρώπους που είναι συναγωνιστές ιδεολογικοί. Εγώ δεν στοχοποίησα τον κ.Χατζηδάκη. Αυτός με στοχοποίησε. Ποιός άρχισε να ρίχνει βρώμικα πυρά; Ποιός άρχισε να ρίχνει τόνους λάσπη στο πρόσωπο του Βαγγέλη του Λαμπάκη; Θα το πληρώσει. Τα λέω ευθέως. Έριξε τόνους λάσπη στο πρόσωπο μου; Είπε ότι φωτογράφισα κάποιους για να πάρουν διαγωνισμό και μέσα από την διαφθορά να τα πάρω και εγώ; Το ‘πε; Θα υποστεί τις συνέπειες.

Αν δεν ζητήσει έγγραφη συγνώμη, θα

πληροφορηθείτε την επόμενη κίνηση μου

Ζητάω έγγραφη συγνώμη από τον κ.Χατζηδάκη. Αν δεν μου δώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα την έγγραφη συγνώμη, γιατί αυτό που έκανε ήταν ότι χειρότερο, ήταν ψευδής καταμήνυση, γιατί αν μηνυθεί θα μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Στην ουσία με καταμήνυσε ψευδώς και με έστειλε και στους επιθεωρητές της διαφθοράς, όπου έχει υποχρέωση ο κάθε εισαγγελέας σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας να με διώξει ποινικά και δεύτερον, ο κάθε επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης να με διώξει πειθαρχικά. Αν δεν μου δώσει έγγραφη συγνώμη, από κει και πέρα θα πληροφορηθείτε την επόμενη κίνηση μου. Αλλά όποιος τα βάζει με τον Λαμπάκη, θα ξέρει ότι θα υποστεί τις συνέπειες αν κάνει λάθος”.