Καμμένος για τους δυο στρατιωτικούς: Θα τους βγάλουμε. Θα τους απελευθερώσουμε”

Καμμένος για τους δυο στρατιωτικούς: Θα τους βγάλουμε. Θα τους απελευθερώσουμε”

Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται για 35η μέρα στις φυλακές υψίστης ασφελίας της Αδριανούπολης από τους Τούρκους, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Ικαρία όπου βρέθηκε, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου.

“Θέλω να ευχηθώ στον καθένα σας και στην καθεμιά ξεχωριστά «Καλή Ανάσταση». Η Ανάσταση της πατρίδας έρχεται χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και αυτό που όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε αυτές τις μέρες που θα είμαστε στα σπίτια μας ή στις μονάδες μας είναι ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι, κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω.
Αποτελεί στόχο μας και καθήκον μας. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και αυτά λέμε στους γονείς τους. Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κανέναν, θα ζητήσουμε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο και όλοι μας έχουμε το μυαλό μας στους δύο συναδέλφους μας, στα αδέλφια μας, που βρίσκονται αυτή την στιγμή κρατούμενοι, όπως βρέθηκαν κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολλοί κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ελληνικού έθνους.

Κουβέλης: Είναι παράνομη η κράτηση των στρατιωτικών

μας και ασκούμαι πιέσεις για την επιστροφή

Για παράνομη κράτηση που ξεπερνάει τον ένα μήνα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ενικής Άμυνας κατηγόρησε την Τουρκία ότι ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση ένα απλό διασυνοριακό επεισόδιο.

Σε δηλώσεις του από την Σκύρο ανέφερε ότι ασκούνται πιέσεις για την επιστροφή των δύο στελεχών του στρατού, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον χρόνο επιστροφής.

Πηγή: protothema.gr