ΞΕΦΤΙΛΕΣ: Ζητούν απ’ τους Εβρίτες τευτλοπαραγωγούς να γίνουν μέτοχοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα… Σερρών και 9 έγγραφα για να πληρωθούν

ΞΕΦΤΙΛΕΣ: Ζητούν απ’ τους Εβρίτες τευτλοπαραγωγούς να γίνουν μέτοχοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα… Σερρών και 9 έγγραφα για να πληρωθούν

Η κυβερνητική ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο στην υπόθεση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και των απλήρωτων τευτλοκαλλιεργητών, τους οποίους κοροϊδεύουν εδώ και μήνες ότι θα πάρουν τα χρήματα τους, αλλά από Χριστούγεννα φτάσαμε Πάσχα και ακόμα περιμένουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, υποβάλλουν τους παραγωγούς του Έβρου σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, αφού τους ζητούν να συγκεντρώσουν 9 έγγραφα και να γίνουν μέτοχοι στην Συνεταιριστική Τράπεζα… Σερρών, για να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλουν παραγωγοί της περιοχής Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, ο Διευθυντής του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας τους ενημέρωσε ότι οι τευτλοκαλλιεργητές που έχουν να παίρνουν ακόμα το 65% για την σοδειά του 2017, θα πρέπει για το υπόλοιπο ποσό της παραγωγής να συγκεντρώσει ο καθένας τους αρχικά από 9 έγγραφα. Στη συνέχεια να περιμένει, μετά τις γιορτές του Πάσχα να έρθει άνθρωπος από την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών!!! που ανέλαβε να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα της μη πληρωμής και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να ανοίξουν όλοι λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα. Να πληρώσουν φυσικά τα έξοδα φακέλου και όχι μόνο αυτό. Να γίνουν αναγκαστικοί μέτοχοι της, αφού για να ανοίξει κάποιος λογαριασμό σε αυτή θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να είναι μέτοχος της.

Ζητούν δηλαδή από τους τευτλοκαλλιεργητές του Ορμενίου, των Κομάρων, του Παλιουρίου, της Βύσσας, του Πυθίου και των άλλων περιοχών, να τρέχουν να μαζέψουν αρχικά ένα σωρό έγγραφα και να γίνουν μέτοχοι στην Συνεταιριστική Τράπεζα των Σερρών, για να πληρωθούν χρήματα που έπρεπε να έχουν εισπράξει εδώ και μήνες. Πριν ακόμα από τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως τους υπόσχονταν οι αρμόδιοι υπουργοί.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Για τέτοια ΞΕΦΤΙΛΑ μιλάμε και έχουν μετά το θράσος οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος, να εμφανίζονται στο νομό και με δηλώσεις τους να παριστάνουν και τους… σωτήρες της ΕΒΖ. Όταν η Κυβέρνηση τους επειδή είναι παντελώς ανίκανη να λύσει το πρόβλημα της εταιρείας, υποβάλλει σε φοβερή ταλαιπωρία τους αγρότες. Κι όταν από το 35% που εισέπραξαν ήδη, το 30% ή ακόμα και το 33% το πλήρωσαν στους ιδιοκτήτες των μηχανών συγκομιδής των τεύτλων και δεν τους έχει μείνει τίποτα στην τσέπη. Κι όταν χιλιάδες στρέμματα και χιλιάδες τόνοι τεύτλων παραμένουν ασυγκόμιστα και ουδείς γνωρίζει τί μέλλει γενέσυαθ. Αν θα αποζημιωθούν και με ποιό τρόπο.